Newton tarjoaa ammattitaitoista valmennusta haastavassa CrossFit-lajissa  (kuvituskuva)

Liikuntakeskus Newton Physics tarjoaa ammattitaitoista crossfitin valmennusta, niin aloittelijoille kuin kokeneillekin treenaajille.

Crossfit on kuntoilumuoto, jossa on tavoitteena kehittää tasaisesti kaikkia fyysisiä ominaisuuksia eli lihasvoimaa, kestävyyttä, nopeutta ja notkeutta. Crossfit-urheilija voi olla samanveroisesti voimistelija, painonnostaja ja pikajuoksija. Harjoitteet ovat erittäin haastavia. Esimerkiksi eräässä harjoitteessa toistetaan 20 minuutin aikana mahdollisimman monta kertaa peräkkäin 5 leuanvetoa, 10 punnerrusta ja 15 kyykkyä ilman taukoja. Aloittelijoilla onkin vaarana vahingoittaa itseään ilman riittävää ohjausta.

Espoon Kilossa, Turunväylän varrella, sijaitsee Newton Physics- liikuntakeskus profiloituu erityisesti crossfitin harjoitteluun sopivaksi paikaksi. Siellä on mahdollisuus muuhunkin harjoitteluun, mutta parhaan ohjaukseen saa crossfitin parissa ja se onkin paikan suosituin harjoitusmuoto.

Ammattitaitoista valmennusta

Newton Physics tarjoaa erittäin ammattitaitoista valmennusta. Valmentajat ovat käyneet liikunta-alan korkeakoulun. Heillä on myös omaa urheilutaustaa. Esimerkiksi päävalmentaja Petri Jalanko on liikuntatieteiden maisteri ja on voittanut muun muassa salibandyn nuorten MM-Pronssia. Lisäksi hän on fysiikkavalmentajana ollut mukana voittamassa kaksi salibandyn aikuisten SM-mitalia ja Suomen Cup – mestaruuden. Jalanko mainitseekin valmennuksen olevan keskuksen suurin asiakasmagneetti.

”Valmennus perustuu urheilijan omiin näyttöihin. Harjoitusohjelmat luodaan urheilijan omien kykyjen ja aikataulujen mukaan. Valmennuksessa pyritään siihen, että harjoitteluun käytetty aika tuottaa toivotun tuloksen.”

Newtonilla voi harjoitella myös omatoimisesti. Vapaaharjoittelu on mahdollista avainkortilla kello 06-23.  Rauhallisimmat ajat sijoittuvat iltapäivälle.

“Ruuhkaisimmat ajat ovat aamuseitsemän ja kahdeksan välillä sekä illalla kuuden ja kahdeksan välillä. Hiljaisinta on iltapäivällä yhden ja neljän välillä.”

Hyvät kulkuyhteydet ja kohtuullinen hinta

Jäsenyys maksaa 82 euroa kuukaudessa ja se sisältää keskuksen käyttöoikeuden lisäksi oikeuden osallistua kaikille ohjatuille tunneille, joita ovat crossfitin lisäksi muun muassa mobility ja painonnosto. Pelkkä omatoiminen harjoittelu maksaa 47 euroa kuukaudessa, josta saa 15%:n päiväharjoittelualennuksen, jonka käyttöoikeus on klo 9-15. Keskuksessa voi käydä myös kertaluonteisesti, jolloin hinnaksi tulee 15 euroa/kerta.

Keskuksella on oma parkkipaikka autoilijoille ja Kellarikujan bussipysäkki on aivan keskuksen vieressä eli kulkuyhteydet ovat erittäin hyvät.