Sateenkaarevan nuorisotyön tavoitteena on tarjota monipuolista toimintaa. Kuva: Pixabay

Helsingin Sörnäisissä sijaitsee nuorten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhteinen toimitila, Happi Pride. Toiminta tiloissa saa jatkua vuoden 2019 loppuun asti. Nuorisotyön koordinaattori Laura Gocin mukaan jatko on vielä epäselvää.

Vuosi 2019 lähenee loppuaan, samoin Helsingin kaupungin sateenkaarinuorisotyön kehittämishanke.

“Happi Pride sulkee toimintakeskus Hapen tavoin ovensa tämän kuun lopussa, eikä uudesta korvaavasta tilasta ole vielä tietoa”, ilmoittaa Laura Goc.
“Happi Pride toivoo löytävänsä tilat toiminnan jatkamiselle.”

Happi Pride -oleskelutilaan ovat tervetulleita 13-25 -vuotiaat nuoret. Tila on avoin, ja se edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten yhteisöllisyyttä.

“Kävijät toteavat, että Happi Pridessa muiden sateenkaarevuuden luonne ei hämmennä, kun kaikki kuitenkin ymmärtävät, mistä on kyse”, selvitti Helsingin Sanomat aikaisemmin kaksi vuotta sitten, kun toiminta käynnistettiin.

Happi Prideen voi tulla nauttimaan kupillisen kuumaa, juttelemaan ja pelailemaan. Oleskelutilassa järjestetään myös teemallista ohjelmaa, ja sateenkaaritoimintaan perehtynyt henkilökunta on paikalla nuoria varten.

“Toimintaa ohjaavat Helsinki Pride -yhteisön ja Helsingin kaupungin työntekijät yhdessä vapaaehtoisten kanssa”, kertoo Helsinki Pride yhteisön tiedote.

Munstadi.fi-nettisivulta löytyy Happi Priden marraskuun ohjelma, joka tarjoaa lähes päivittäin teematapahtumia nuorille. Esimerkiksi tänään oleskelutila viettää kaksivuotissyntymäpäiviään. Tässä kuussa on tarjolla myös sateenkaarisirkusta, Tom of Finland -teemailta ja sateenkaariaiheista puhuvia vierailijoita.

Lähteet: Helsinki Pride yhteisö, Helsingin Sanomat, Munstadi.fi