Amma on Etelä-Intian köyhästä kalastajaperheestä kotoisin oleva nainen. Hänen äitinsä sairastui, kun tytär oli yhdeksänvuotias. Amma joutui lopettamaan koulun ja auttamaan perhettään kotona. Tämän jälkeen hän onkin omistanut elämänsä köyhyyden ja kärsimyksen lievittämiselle.

Nykyisin Amma tunnetaan rauhan ja rakkauden lähettiläänä. Hän on myös saanut kansainvälistä tunnustusta työstään, kuten Gandhi King -palkinnon. Palkinto myönnettiin YK:n maailmanrauhan huippukokouksessa vuonna 2002 väkivallattomasta toiminnasta. Amma on toiminut puhujana myös useissa uskontojen välisissä tilaisuuksissa kertoen oman näkemyksensä siitä, kuinka yhteiskunta voi muuttaa uskontojen välisen epäsovun yhteisymmärrykseksi.

Metro-areenalla halauksia vaihdetaan…

Sää on sateinen. Ihmisiä on saapunut jonottamaan Espoon Metro-areenalle halatakseen Ammaa. Kaikki saavat yhden halauksen, tätä varten tulee lunastaa ilmainen lipuke.

Ennen halauksia hiljennytään meditaatioon. Joukkomeditaatio Areenalla synnyttää erilaisen tunnelman kuin joogasalilla. Paikalla olijat istuvat penkeillä joogamaton sijaan, ja ympärillä leijailee itämaisten mausteiden tuoksu. Huomaan, että osallistujat ovat hyvin erilaisista taustoista, erikielisiä ja eri-ikäisiä.

Amman saapuessa lavalle osa purskahtaa itkuun. Hetki on joillekin osallistujille hyvin tunteikas ja odotettu, tämän vuoksi luovunkin omasta halauslipukkeestani hyvin mielin. Meditaatiota johtaa Amman vieressä suomea puhuva mieshenkilö. Lavalla on myös muutama lapsi.

Ohjelmistosta huomaan, että illalla luvassa on Devi Baha -juhla, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa tasa-arvoisuuden juhlaa. Edellisenä iltana Amma piti puheen, ja paikalla laulettiin hengellisiä lauluja. Osa yleisöstä on osallistunut molempiin tilaisuuksiin

…ja kauppa käy

Paikalla myydään koruja. Osaa niistä Amma on itse pitänyt, minkä vuoksi ne maksavat useita kymppejä, jopa satasia. Myynnissä on myös luonnonmukaisia tuotteita, nukkeja, kirjoja ja vaatteita. Yleisö saa halausta odotellessaan ostaa tuotteita ja näin tukea Amman tehtävää.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan Ammalla on satojen miljoonien eurojen omaisuus. Tarkkaa summaa ei tiedetä, koska kirjanpito ei ole avointa. Yhden Äiti-Amman Euroopan-kiertueen liikevaihto pyörii arviolta kolmessa miljoonassa eurossa.

Tuotteiden voitot menevät Ammalle.
Amman puheista on useita sitaatteja. Areenalla myytiin suomennoksia hänen kirjoistaan.
Myynnissä olevia koruja oli useita erilaisia. Kuvassa Amman Jumalatar Kalin inspiroimia koruja.