Korhonen teki 3.9. 40-vuotispäivänään Tahkon kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen

Tiistaina pelattiin miesten runkosarjan Superpesiksen päätöskierros. Pihkalan pesäpallostadionilla Tahkon vieraaksi saapui Kankaanpään Maila. Ennen ottelun alkua kotijoukkueen Go On Superjokeri Juha Korhonen sai kukkakimpun, kun hän oli ylittänyt edellisen viikon vierasottelussa viidentenä pelaajana 2800 pisteen rajan, joka oikeuttaa seitsemän tähden pelaajan arvon.

Tahko voittoon KaMasta

Tiistai-illan ottelu oli ulkokentän juhlaa aina kolmannen vuoron tasoittavalle asti. Silloin Tahko sai ottelun avausjuoksun ja meni yksi nolla-johtoon. KaMa iski ottelun tasoihin omalla lyöntivuorollaan neljännen vuoroparin alussa. Tahko kuitenkin ratkaisi ensimmäisen jakson voiton palottomasta ajolähdöstä. Juoksun löi Teemu Nikkanen ja toi Patrik Vartama.

Toinen jakso ratkesi heti Tahkon ensimmäisessä vuorossa, kun taululla oli tylyt 5-0 ennen kuin kankaanpääläiset pääsivät lyömään. Jakso päättyi lopulta kotijoukkueelle lukemin 9-3 ja koko ottelu 2-0. Illan ottelussa Juha Korhonen löi kolme juoksua.

Keskiviikkona selvisivät puolivälierien otteluparit. Vimpelin Veto valitsi omalla vuorollaan vastustajakseen Hyvinkään Tahko. Pudotuspelit alkavat lauantaina 5.9. Vimpelissä. Kahdella voitolla välieriin.

Korttelipesiksestä seitsemän tähden pelaajaksi

“Aloitin pesiksen Vehkojan korttelipesis joukkueessa vuonna 1987”, kertoi Juha Korhonen. “Sitten seuraavana vuonna olin Tahkon juniorijoukkueessa.”

Juniori-ikäisenä “Kore” pelasi pesäpallon ohella tennistä ja koripalloa, kunnes pesäpallon tehoryhmän harjoitukset veivät niin paljon aikaa, että muut lajit jäivät.

Menestyksen taustalla tukiverkosto

Perheen tuki on auttanut Juha Korhosta pelaajauralla. Hänen isänsä pelasi myös pääsarjassa, mutta Juha ei koskaan nähnyt niitä otteluita. Juhan vaimon, jolla on myös pesäpallotaustaa, tuki on ollut merkittävä. Varsinkin silloin, kun Juha oli kahden vuoden ajan pelaamassa Kouvolan väreissä, perheen täytyi joustaa ja kannustaa, että pelaaminen onnistui.

“Silloin koin, mitä matkapelaajan elämä on”, Korhonen kertoi.

“Välillä jopa viikko, ettei näe lapsia. Se koettelee.”

Myös työelämän ja pelaamisen yhteensovittaminen on oma haaste.

“Onneksi työnantaja on suhtautunut hyvin pelaamiseen. Olen voinut olla lomilla ja vapailla tarvittaessa. Onneksi pesis on kesälaji ja pelikausi melko lyhyt”, toteaa Korhonen.

Pääsarjauran saavutuksia, toistaiseksi

Juha Korhonen nousi Hyvinkään Tahkon vakiokokoonpanoon vuonna 1999. Ja miten se tapahtui. Heti ensimmäisessä ottelussa kaksi lyötyä juoksua. Hän pelasi usein numerolla neljä tai jokerina, joten kotiutusvastuuta tuli ja onnistumisia. 

Kovalyöntinen Korhonen on lyönyt kunnareita paljon. Jo vuonna 2001 hän onnistui runkosarjassa kymmeneen kunniajuoksuun ja parhaimmalla kaudella hän kiersi kentän jopa  yksitoista kertaa.

Ensimmäinen Itä-Länsi-otteluvalinta tuli vuonna 2003. Niitä on kertynyt yhteensä yksitoista. Vuonna 2013 Korhonen valittiin Itä-Länsi ottelun kentän parhaana ollessaan voittaneen joukkueen ratkaisija.

Kaikkien aikojen tilastoissa Juha Korhosen nimi on ensimmäisenä kunniajuoksuissa ja kärkilyönneissä. 

40-vuotias Juha Korhonen teki kahden vuoden jatkosopimuksen Tahkon kanssa.

“Makein pesismuisto”

Vuonna 2007 Korhosen roolia muutettiin kotiuttajasta vaihtajaksi ja hän pelasi joukkueessa numerolla kolme. Se toi pudotuspelien kärkilyöntikuninkuuden. Henkilökohtainen menestys toi samana vuonna myös Hyvinkään Tahkolle Suomen mestaruuden, josta Juha toteaa, että se on makein pesismuisto. Toistaiseksi.

Korhonen 40 vuotta ja kaksi vuotta jatkosopimusta
Hyvinkään Tahko ja Juha Korhonen on tehnyt jatkosopimuksen kausille 2011-2012 hänen neljäkymmentä vuotispäivänä 3.9.2020. Korhonen kertoo seuran nettisivulla: “Jatkopäätökseen vaikuttaa se, että seura ja joukkue on edelleen menossa eteenpäin.” Lisäksi hän odottaa innolla nuorten pelaajien kehittymistä ja sitä kautta paluuta mitalipeleihin.