https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Simoo-Frisbeegolf-Suomi.jpg

Frisbeegolfin suosio on huimassa nosteessa kesäisin. Frisbeegolf on todella helposti aloitettava laji ja se soveltuu kaikenlaisille ihmisille.

 Mielestäni frisbeegolf on noussut juuri tämänhetkisen koronatilanteen takia, koska siinä ollaan ulkona ja siinä ei tarvitse niin suuria ihmisjoukkoja. Myös moni kovan tason pelaajista on alkanut tekemään youtubeen videoita ja he ovat sitä kautta saaneet ihmisiä innostumaan lajista. Frisbeegolfissa on myös se hienoa, että kaiken ikäiset voivat pelata sitä ja sitä pystyy pelaamaan läpi vuoden, vaikka talvisin kelit eivät sitä niin suosi. Olen itse huomannut, kuinka nuoremmatkin ovat alkaneet viettämään enemmän aikaa ulkona juuri frisbeegolfin parissa.

Olen itse esport-pelaajana huomannut, kuinka esimerkiksi muut pelaajat ovat innostuneet lajista sen helpon aloittamisen takia ja koska se ei ole niin kallista. Esports-ystäväni pitävät lajista myös sen takia, koska siinä tulee vietettyä aikaa ystävien seurassa ja se on myös hyvää liikuntaa.

Frisbeegolfin kilpailullinen puoli on saanut lajin suosion eniten nousuun, koska niin moni,  joka pelaa lajia Suomen huipulla, on noin 20-25-vuotiaita. Tämä ikähaarukka saa monen ikäisiä lajin pariin. Youtubesta löytyy paljon kilpatason pelaajia, kuten Väinö Mäkelä (Suomen mestari), Seppo Paju (EM-voittaja) ja monia muita. On myös hienoa,  kuinka lajin yhteisö on syntynyt todella positiiviseksi ja helposti lähestyttäväksi. Sillä ei tosiaan ole väliä, kuinka hyvä tai huono olet, koska kaikki tietävät, että laji on niin sanotusti “ päivästä kiinni”.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Discs.jpg

Itse aloitin frisbeegolfin noin vuosi sitten ja aluksin olin todella huono, mutta ei se haitannut yhtään, koska radoilla näkyi ihan samantasoisia pelaajia kuin minä. Näiden youtube- videoiden avulla pääset hyvin alkuun, koska moni videoiden tekijöistä tekee hyviä heittotekniikkavideoita. On myös hienoa, kun asuin hetken Tampereella niin huomasin, kuinka eri tasoisia ratoja on, ja se todella kertoo siitä, kuinka hyvin laji toimii kaikille, koska voit hyvin aloittaa helpommilta radoilta ja siirtyä vaikeammille sen jälkeen.

Frisbeegolf on hieno harrastus jokaiselle ja se on hauskaa ajanvietettä ulkoilmassa. Sitä pystyy harrastamaan yksin tai kavereiden kanssa. Mielestäni frisbeegolf on hyvä tapa ottaa myös irti arjesta, kun lähtee vähän heittelemään kavereiden kanssa tai vaikka yksinkin. Laji voi opettaa myös itsehillintää ja kuria, koska monesti, kun heitto epäonnistuu moni voisi suuttua tai jos haluaisi lähteä kokeilemaan vaikeaa heittoa niin ei välttämättä lähtisikään.

Roope Rauvanto