https://www.formula1.com/content/dam/fom-website/sutton/2020/Germany/Sunday/1279665888.jpg.transform/9col/image.jpg

F1-kausi on ollut käynnissä jo tovin ja ollaan päästy näkemään monia erilaisia lopputuloksia kisoissa. Seitsemän kisaa jäljellä enään tätä kautta ja pistetilanne maailmanmestaruudesta on todella tiukkaa Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välillä.

Lewis Hamilton, joka on seitsenkertainen maailmanmestari ja hän voitti juuri 100 kisansa Venäjällä. Siellä ajettiin juurin Venäjän GP, joka oli todella tiukkaa vääntöä viimeisillä kierroksilla, kun Sotshissa alkoi satamaan aivan kaatamalla. Moni kuljettajista joutui tekemään päätöksiä renkaiden suhteen ja ne, jotka päätyivät vaihtamaan heille loppukisa ei ollut niin vaikea. Lando Norris oli yksi kuljettajista, joka ei halunnut vaihtaa renkaita vaan pysyä kiinni voitossa, mutta tämän takia pitoa ei ollut ja auto oli kuin bambi jäällä. 

Formuloissa tapahtuu paljon juuri Verstappenin ja Hamilton takia, koska molemmat ovat voittaneet vuorotellen ja tämän takia Hamilton johtaakin ainoastaan kahdella pisteellä. Verstappen tavoittelee ensimmäistä maailmanmestaruutta ja se ei ole helppoa, kun on seitsenkertainen maailmanmestari vastassa. Tämän takia he ovat ajaneet toisiaan ulos, tehneet typeriä ja fiksuja valintoja asioiden suhteen kisan aikana. Juuri näiden asioiden takia F1-kisojen katsominen on todella viihdyttävää ja jopa jännittävää. 

F1:stä on myös tehty Netflix-sarja, jonka avulla saadaan faneja sekä ihmisiä, jotka ovat muuten vain kiinnostuneita, tietoiseksi lajista ja siitä, kuinka rajoilla kuskit oikeasti ovat formula-autojen kanssa. Itsekin sarjaa katsoneena voin kyllä sanoa, että arvostusta lajia kohtaan on enemmän nyt kuin aiemmin. Kuskit ajavat autoilla niin rajoilla, että ei ihme, kun välillä vaihdelaatikko hajoaa tai moottori täytyy vaihtaa autoon. Se on myös ihan käsittämätöntä, kuinka kapeilla radoilla kuskit pystyvät ajamaan noin 400 kilometriä tunnissa. 

F1 Netflix-sarjaa on tehty jo 3 kautta

Suomalaisilla myös tapahtuu, kun juuri viime kisassa pisteille päässyt Kimi Räikkönen ajaa viimeistä kauttaan Formula ykkösissä. Hän ajoi todella vakuuttavasti Alfa Romeolla, vaikka kaikki tietävät, että auto ei kovin hyvä ole. Valtteri Bottas ajoi myös hyvin, vaikka hän aloitti kisan hänniltä rangaistuksen takia, mutta ajoi itsensä viidenneksi. Bottas ajaa viimeistä kauttaan Mercedeksen tallissa, koska hän siirtyy ensi kaudeksi Kimin paikalle. 

On kyllä hienoa katsoa, kuinka tallit, kuten McLaren ja Ferrari ovat ajaneet nyt paremmin ja kauttakin on vielä jäljellä, joten yllätyksiä on varmasti tulossa lisää. Tämä on myös hienoa nähdä, että Mersulla on vihdoin vastusta, koska he ovat olleet niin ylivoimaisia. Nyt kuitenkin Red Bull Hondan moottorin avustuksella ja Verstappenin aggressiivisen ajotyylin ansiosta ovat päässeet Mersun kanssa samoille nopeuksille. Voi olla, että tänä vuonna saadaan uusi maailmanmestari tai pidentääkö Hamilton voittoputkeaan vielä.