Suomen valotaiteen seura FLASH ry järjestää tänä marraskuuna Suomenlinnassa FLASH2-valotaidenäyttelyn. Näyttelyn teosvalinnoissa pyritään tuomaan esille valotaiteen monimuotoisuutta ja yhteiskunnallisuutta.

Näyttelytilat löytyvät Suomenlinnan Susisaaresta. Näyttelyt pidetään rakennuksissa, jotka yleensä suljetaan yleisöltä. Näitä ovat Levyhalli, Kiväärigalleria ja Suomenlinnan kesäteatteri. Levyhallissa jaetaan karttoja muista näyttelysijainneista, eli sieltä kannattaa aloittaa.

Lisäksi näyttelyyn kuuluu Viaporin telakan valaisu ja Taideyliopiston ValoTaideValo-kurssin töitä, joita näyteltiin Pumppuhuoneessa 8.-10.11.

Tarjolla on myös erilaisia työpajoja ja opastettuja kierroksia. Nämä kierrokset esitetään useilla kielillä.

Paikan päältä löytyy näyttelykahvila, johon pääsee näyttelyn aikataulujen mukaisesti.

FLASH2 tehtiin yhteistyössä monen eri tahon kanssa. Näihin kuuluuvat muun muassa Sun Effects, Stadin ammattiopisto ja Suomenlinnan hoitokunta.

Lisäksi tapahtumaa tukevat Helsingin kaupunki, Alfred Kordelinin säätiö, Taiteen keskustoimikunta ja Konstsamfundet.