“Positiivinen asenne kantaa pitkälle, ja nautit elämästäsi enemmän”
(Kuva: Jocke Munter)

Sonja saapuu kahville kanssani kantaen suurta salikassia mukanaan ja huoneen täyttää heti hyvä energia, kun Sonja avaa suunsa.

Sonja muutti 2011 Rovaniemeltä Helsinkiin ystävänsä luokse, ja aloitti uuden elämän spontaanisti, kahden viikon varoitusajalla. Sonja on rehellinen ja hauska persoona. Hänen kanssaan ei kenelläkään voisi tulla tylsää. Mutta kuka on Sonja ja mitä hän haluaa Miss Helsinki-kilpailusta.

”Olen spontaani persoona, nautin kun pääsen toimimaan lyhyellä varoitusajalla, eikä tarvi stressata. Oon parhaimillani kun en joudu valmistautumaan etukäteen asioihin, vaan elän hetkessä. Päätin hakea myös tähän kisaan lyhyellä varoitusajalla, enkä ollut miettinyt misseyttä ennen juuri ollenkaan.”

Sonja pohti kahden kilpailun välillä, Fitness-malli sekä Miss-Helsinki kilpailun.

”Päätin lähteä Miss Helsinki-kilpailuun, koska konsepti on muuttunut ja nyt haetaan enemmän persoonaa kuin pelkkää ulkonäköä. Ja nyt myös urheilu on suuressa osassa kilpailua. Yksi suuri vaikuttaja että uskalsin lähteä kilpailuun mukaan oli Rosanna Kulju, koska luotan hänen tapaansa tehdä töitä ja pystyn samaistumaan häneen, hänellä on oikeanlainen ote kilpailuun.”

”Mun vahvuus kisassa on ehdottomasti, persoona. Mä kuulen usein et oon erilainen, ja siksi uskonkin että erilaisuus kantaa pitkälle tässä kisassa.”

Sonjan rehellinen ja avoin persoona tulee esiin sosiaalisessa mediassa, ja häntä seuraakin monet ihmiset ja kertovat inspiroituneensa Sonjasta, monella eri elämän alueella.

”Monet on laittanu mulle viestiä instagramissa, että on saanut inspiraatiota urheiluun tai tavoittelemaan omia unelmiaankin ja olen neuvonut silleen miten oon pystyny.”

Sonja on myös löytänyt nykyisen poikayastävänsä instagramin kautta.

”Sitä ei kyllä todellakaan tiedä missä sen oikean tyypin tapaa”

”Jocke oli seurannut mua instagramissa jotain 2 kuukautta. Yks ilta bongasin sen mun instagram storyn katsojista, ja katoin et nam, yhden kuvan perusteella. Kirjotin vaan Jocken kuvaan julkisesti oot kuuma!. ja Jocke vastas mulle yksityisellä viestillä Kiitos! samoin :). ”

“Ajattelin vaan et jaa toi on joku player, enkä vastannut enään takaisin. Jocke sano myöhemmin et sitä ärsytti ku en vastannut ja kirjotti lisää mulle, ja kyseli mun tatuoinneista, ja alettiin sit lopulta jutteleen. Parin päivän päästä siitä nähtiin, ja sen jälkeen ollaan nähty joka päivä, ja muutettiinkin yhteen muutaman kuukauden tapailun jälkeen.”

Sonja löysi nykyisen poikaystävän instagramista. (Kuva: Jocke Munter)

Kilpailu kasvattaa paineita, tuoda itsensä esiin oikealla tavalla.

Sonja uskalsi lähteä kilpailuun ystävien ja Jocken kannustuksesta, kilpailu on kuitenkin luonut paineita ja vaikuttanut myös ihmis-suhteisiin.

”Oon yllättynyt kuinka paljon koen paineita, koska oon yleensä aina se joka ei stressaa mistään. Tuntuu oudolta että mua verrataan kymmeneen muuhun kilpailijaan jatkuvasti. Ihmisillä on lupa arvostella, koska olen tuonut itseni julkisuuteen. Se ei häiritse mua eikä mee tunteisiin. Pitäisi kantaa itsensä ja tuoda esiin niin että ihmiset ei ymmärrä väärin.”

“Olen löytänyt itseni, ja tiedän että olen lähellä unelmiani” (Kuva: Jocke Munter)

”Toivon että kilpailu vie mut unelmia kohti, ja löydän työn mistä pidän”

Sonja on työskennellyt kaupan kassalla jo usean vuoden, nyt hän on vähentänyt töitä ja keskittynyt Miss-Helsinki kilpailuun, löytääkseen unelmatyönsä.

”Toivon löytäväni työn jossa saan toteuttaa itseäni ja ennen kaikkea kannustaa muita omalla jutullani. En tiedä vielä mitä se on, mutta uskon kilpailun vievän mua sitä kohti”

Sonja näkee itsensä vuoden kuluttua tekevänsä juuri sitä mitä haluaa. Ja toivoo että olisi löytänyt sen oman juttunsa, millä pääsee vaikuttamaan muiden ihmisten elämään, ammatin missä pystyisi rohkaisemaan muita tarttumaan omiin unelmiinsa.

Sonja on aloittanut Youtube -kanavan kilpailun myötä, mutta todellista arkea ja luonnetta näet Sonjan instagramista.

Käy kurkkaamassa @sonjakaarina.