Kuva: www.pexels.com/photo/man-couple-people-woman-343/

Kerätään alkuun faktat, jotta ihmisten verenpaineet eivät nouse jo heti alussa: feminismi viittaa nimensä perusteella naisen sukupuoleen, mutta todellisuudessa feminismi on tasa-arvoa.

Miesten vapauttaminenkin on osa feminismiä.

Siinä. 

Menkäämme itse asiaan. Monesti tulee vastaan juttua siitä, kun miehillä palkka on korkeampi kuin naisilla, miehiä valitaan enemmän korkeisiin johtotehtäviin kuin naisia. Kyllä, se on totta, ja miksi se on totta, minä kerron. Yleisesti ottaen miehillä on korkeampi auktoriteetti kuin naisilla ja johtotehtävissä kovaa auktoriteettia vaaditaan. Toinen syy löytyy naisten luontaisesta hormonista. Nainen ottaa kritiikin henkilökohtaisemmin kuin mies. Miehet erittävät testosteronia enemmän kuin naiset ja se myös muovaa miehistä kilpailuhenkisempiä ja vahvempia. Niin kuin eläinmaailmassakin, uros pyrkii aina korkeampaan statukseen. 

 Henkilökohtaisesti olen kokenut työpaikkasyrjintää, koska olen nainen, ja vielä nuori ja blondi! Se ei ole sallittavaa missään nimessä, koskaan, mutta miksi nainen ei nouse vastaan näissä tilanteissa? Ole vahva ja itsevarma. Koskaan ei tarvitse alistua niin sanotulle paskalle ja kylpeä itsesäälissä, mutta valitettavan moni tekee sen ja itkee jälkeenpäin instagramissa asiasta omistamalla siihen hashtagin Metoo. 

 Sosiaalisessa mediassa puhutaan usein parisuhdeväkivallasta, kuinka usein näissä nettijulkaisuissa uhrina on nainen? Usein! Miksi parisuhdeväkivalta ei herää niin isoksi aiheeksi jos uhri on mies? Naisetkin käyttävät väkivaltaa yllättävän usein miehiä kohtaan ja silloin mies ei saisi edes puolustautua, koska muuten feministit tekisivät ryhmähyökkäyksen miehen kimppuun. Naisesta tehdään aina uhri ja se tehdään nimenomaan feministien toimesta. Feministit sanovat pyrkivänsä nostamaan naiset siihen asemaan, että heitä pidetään vahvoina ja itsenäisinä, mutta miksi heitä myös pidetään aina uhrina ja heikkona osapuolena. 

Omassa elämässä olen kokenut paljon tilanteita joissa mies näkyvästi aliarvioi naisia. Esimerkkinä on tilanne, jossa autoliikkeessä myyjänä oli nainen ja miesasiakas ei suostunut ostamaan häneltä autoa vain koska hän on nainen. Eihän nainen voisi autoista ymmärtää, eihän? No miksi sitten hänet on otettu sinne töihin! Tämähän on valitettavaa syrjintää, mutta se ei tule sen takia, että syrjijä on mies, vaan sen takia että hän on mulkku.

Terve feminismi on alkanut hiipumaan äärifeminismiin ja tätä myötä hysteeriset naiset ovat nostaneet kaikesta miesten tekemisistä ja sanomisista ison haloon. Feministit ylireagoivat miesten eleistä ja sanoista, ja tästä syystä turhia rikosilmoituksia tai potkuja töistä on sadellut miehille, jotka eivät ole tarkoittaneet pahaa.

Olen useampaankin otteeseen törmännyt tilanteisiin joissa feministiksi julistautunut henkilö kehottaa miehiä puolustamaan naisia ja “suojelemaan” heitä. Eikö tuo ole suora viittaus siihen, että “testohirmut jotka ovat rohkeita, suojelkaa heikkoja naisia jotka eivät uskalla itse puhua”!? Terve feministisyys on ihailtavaa ja arvostettavaa kaikissa muodoissa ja kaikissa kulttuureissa, mutta kun feminismi menee äärimmäisyyksiin, tehdään siinä vain pahaa miespuolisia henkilöitä kohtaan. Miehet eivät ole automaattisesti sikoja ja naiset eivät ole automaattisesti heikkoja, ne on vain tietyt yksilöt jotka ovat. 

Siiri Druey