Stadi cup on Euroopan suurin tyttöjen ja naisten jalkapalloturnaus. (Kuva: Flickr)

35. Stadi cup oli tarkoitus järjestää Helsingissä 4.-7. kesäkuuta. Turnaukseen oli ilmoittautunut tapahtuman nettisivujen mukaan jo yli 300 joukkuetta. Viime kesän turnaukseen osallistui lähes 400 joukkuetta ja 7000 pelaajaa.

Stadi cup ry:n toiminnanjohtaja Sami Löf kertoi perumispäätöksen olleen todella raskas.

”Päätös oli yksin Stadi cup ry:n tekemä. Olemme toki seuranneet hallituksen, THL:n sekä Palloliiton linjauksia ja niistä oli nähtävissä, että peruminen oli järkevä ja ainoa oikea ratkaisu.”

Turnauksen siirtäminen myöhempään ajankohtaan on Löfin mukaan lähes mahdoton yhtälö.

”Kyseessä on massiivinen tapahtuma, ja olemme epätietoisia, miten Palloliiton sarjat toimivat, tai milloin koulut alkavat. Turnaukseen tulisi joukkueita ympäri Suomea ja kenttävarausten tekeminen näin lyhyellä varoitusajalla olisi lähes mahdotonta.”

Turnauksen peruminen ei kuitenkaan aiheuta Stadi cup ry:lle paljoa taloudellista haittaa.

”Kun turnaus on tässä vaiheessa peruttu, niin meille ei tule sanktioita kenttävuokrista. Tulopuolta meille ei tietenkään tule, kun yhteistyökumppanit eivät esimerkiksi pääse tapahtumatorille. Joukkueilta ei peritä turnausmaksua. Jos maksun on ehtinyt suorittaa niin se palautetaan takaisin. Turnauksen peruminen ei aiheuta sellaisia taloudellisia vahinkoja, etteikö sitä voitaisi tulevaisuudessa järjestää.”

Joukkueet ovat suhtautuneet perumispäätökseen ymmärtäväisesti.

”Palautetta on tullut paljon, ja se on tosi ymmärtäväistä. Olemme pahoitelleet turnauksen perumista joukkueille. Päätös oli todella raskas koko Stadi cup ry:lle, joukkueet ymmärtävät sen ja ovat olleet todella myötätuntoisia. Tämä on raskasta aikaa jokaisella alalla, ja sen huomaa myös jalkapallossa, miten vaikeita aikoja eletään.”

Töölön pallokentällä ei tänä vuonna nähdä perinteikästä Stadi cupia (Kuva commons.wikipedia)

Ensi vuoden turnauksesta ei ole vielä tehty tarkkaa suunnitelmaa.

”Tässä vaiheessa emme ole vielä niin pitkällä keskusteluissa, että tämän vuoden turnauksen peruminen vaikuttaisi ensi vuoden turnaukseen. Toivomme tietysti, että tämä korona olisi vain paha muisto ensi vuonna. Jos on sellainen tilanne, että tämä epidemia vielä ensi vuonna jyllää, mutta pystymme turnauksen järjestämään, niin varaudumme tilanteen mukaan. Tässä vaiheessa mitään erityistoimenpiteitä ensi vuoden turnauksen suhteen ei ole vielä pitänyt tehdä.”

Ensi vuoden Stadi cup aiotaan järjestää 10.-13.6.2021. Turnaukseen ilmoittautuminen avataan lähikuukausina.

Topias Setälä