Espoon kulttuurikeskuksessa ja modernin taiteen museo EMMAssa järjestetään viisi päivää kestävä jazzfestivaali April Jazz. 

Jazzfestari on yksi Suomen suurimmista ja se on järjestetty Espoossa aina huhtikuussa vuodesta 1987 alkaen. Viime vuonna festari järjestettiin  poikkeuksellisesti striimattuna, tänä vuonna koronarajoitusten laantuessa April Jazz järjestetään 27.- 31.10 hybridifestivaalin muodossa. Tapahtumassa on sekä live-konsertteja että online-sisältöä. 

Espoon kulttuurikeskukseen kokoontuvat niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin artistit.Suomen monitaiturit vievät jazzin tunnelmaan

April Jazzin artistikattaukseen kuuluu muun muassa Emma-palkittu Quintenssence ja Ilmiliekki Quartet-yhtyeestä tunnettu trumpetisti Verneri Pohjola sekä viihdeohjelmista tuttu multilahjakas pianisti Lenni-Kalle Taipale. Taipaleen 25-vuotista uraa juhlistetaan April Jazzin päätöskonsertissa sunnuntaina.

Musiikkielämys, joka kuuluu kaikille

Espoon kaupunki haluaa tukea myös vähävaraisia festivaalikävijöitä. Heille on olemassa Kaikukortti, millä taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevat henkilöt pystyvät hankkimaan maksuttomat liput festareille. Kaikukortin voi saada, jos on vähintään 16-vuotias.

Koronapassia ei vaadita konserttiin osallistumiseen, mutta väliajalla palveleva ravintola Cafe Molli vaatii passin ravintoloihin kohdistuvien rajoitusten vuoksi. Kasvomaskin käyttöä suositellaan konsertissa ja tapahtumapaikalla.

Lue lisää April Jazzzista