venom_juliste_highres
Venom -elokuva tuotti ensi-iltaviikonloppunaan Yhdysvalloissa noin 80 miljoonaa dollaria. /Finnkino

Sony Picturesin tuottama elokuva Marvel –supersankarimaailman tunnetuimmasta pahiksesta, Venomista, yllättää huumorilla ja pienellä määrällä romantiikkaa.

Venom –elokuvan traileri: https://www.youtube.com/watch?v=cSL5x6D5KxM

Venom (2018) toiminta, sci-fi

Ohjaaja : Ruben Fleischer

PääosissaTom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed

Kesto1h, 52 min

Ikäraja: K12

3,5*  / 5*

Työttömästä toimittajasta avaruusolioksi

Venom –elokuva kertoo toimittaja Eddie Brockista (loistava Oscar -ehdokas Tom Hardy), joka lähtee haastattelemaan Life –yhtiön toimitusjohtajaa Carlton Drakea (Riz Ahmed). Yhtiö hakee avaruudesta symbiooseja, joiden vaikutusta ihmisiin testataan köyhillä ja kodittomilla ihmisillä. Kun Brock nostaa tämän haastattelussa esille, Drake järjestää hänelle potkut. Yksi symbioosi, Venom, pääsee kuitenkin karkuun ja liittää itsensä Brockiin, ja soppa on valmis. Drake haluaa saada karanneen symbioosin itselleen takaisin. Siihen sekä Brockin elämään symbioosin kanssa elokuvan juoni pitkälti perustuu.

Ei verilöylyjä

Elokuvan trailerista voi päätellä, että Venomin ollessa täydellisessä muodossaan suurena, mustana ja liskomaisena oliona, päitä lentelee sinne tänne ja verta roiskuu solkenaan. Ei, verta ei tipu oikeastaan ollenkaan eikä päitä liiemmin putoile, minkä voi päätellä elokuvan ikärajasta (K12).

Alun perin elokuvan piti olla paljon pelottavampi ja synkempi, ja myös ikärajan kuului olla korkeampi.  Lopulta ikärajaa kuitenkin päädyttiin laskemaan, minkä voi aistia elokuvan tunnelmasta. Pääosan esittäjä Tom Hardykaan ei ollut tyytyväinen elokuvan lopulliseen versioon EPISODI –lehden mukaan.

– On kohtauksia, joita ei ole tässä elokuvassa – 30-40 minuutin verran, Hardy kertoi Cinema Blendille.

– Mustaa komediaa, joka ei päässyt mukaan.

Ikärajan laskemisesta ja poisleikatuista kohtauksista huolimatta elokuva sopii nuoremmillekin supersankarielokuvien ystäville.

Mustaa huumoria ja ripaus romantiikkaa

Venomin taistelujen lisäksi elokuvassa on myös kosolti mustaa huumoria, mikä sai yleisön hörähtelemään vähän väliä nauruun. Huumoria viljelee symbioosi Venom, joka puhelee ja ohjaa Brockia tämän pään sisältä. Kukaan muu kuin Brock ei siis kuule Venomin käskyjä, joten muun muassa sen kehotukset vihollisten päiden syömisestä ja eksän (Michelle Williams) saamisesta takaisin vaikuttavat huvittavilta. Brockin ja Venomin muodostama parivaljakko on kuin Jekyll ja Hide.

Romantiikkaa tähän elokuvaan tuo Eddie Brockin ja hänen eronneen kihlatun Anne Weyingin välinen ihmissuhde. Erosta huolimatta Brock on Weyingille kuitenkin tärkeä ja elokuvan loppu antaa viitteitä tulevasta.

Sekä aikuisten että nuorten superpahiselokuva

Venom sopii sekä aikuisille että nuorille sen lasketun ikärajan ja poistettujen kohtausten ansiosta. Kauhua elokuvassa vähentävät huumori ja draama. Alkuperäisessä versiossaan Venom olisi voinut olla paljon näyttävämpi, mutta toimii se näinkin. Elokuvasta on tulossa myös jatko-osa.

Teksti: Pekka Luokkala

Kuva: Finnkino

Lähteet: Google, EPISODI, Youtube, IMDb