Ellinoora oli Suomen Kirjamessujen vieraana torstaina 25.lokakuuta. / Pekka Luokkala

Laulaja-lauluntekijä Ellinoora oli mukana tuoreimmalla Vain elämää -musiikkiohjelman yhdeksännellä kaudella. 28.joulukuuta järjestettävää Vain elämää -yhteiskonserttia artisti odottaa jo innolla.

Lahjakas ja monipuolinen artisti

Ellinooran toinen albumi on parhaillaan työn alla, josta on julkaistu jo kaksi singelä, ”Glitterii” ja ”Nartut”.

Pop-artisti Ellinoora on tunnettu monipuolisista sanoituksistaan ja sävellyksistään. Vuosina 2015 ja 2016 julkaistut hitit Carrie ja Leijonakuningas levisivät nopeasti radiokanavien soittolistoille ja nostivat laulajan koko kansan tietoisuuteen. Vuonna 2016 julkaistu debyyttialbumi Villi lapsi myi platinaa ja sai kehuja monelta eri taholta. Vuonna 2017 hän sai neljä musiikkialan Emma -ehdokkuutta ja hänet palkittiin Suomen musiikkikustantajat ry:n Vuoden artisti ja Vuoden biisi (Elefantin paino) -palkinnoilla.

Ellinoora on tehnyt myös kappaleita muille artisteille, muun muassa Kaija Koolle ja Stigille. Parhaillaan Ellinoora työstää toista albumiaan, josta on jo julkaistu kaksi singleä, Glitterii ja Nartut. 25.lokakuuta hän oli vieraana Helsingin Kirjamessuilla. Messujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi haastatteli Ellinooraa hänen kappaleidensa syntyprosessista ja laulujen kirjoittamisesta.

Ellinoora oli vieraana Kirjamessujen ohjelmajohtajan, Ronja Salmen vetämässä lyriikkahaastattelussa. / Pekka Luokkala

Kuuden muun artistin kanssa Satulinnassa

Vain elämää -sarjan yhdeksäs kausi kuvattiin Hirvensalmella, Satulinnassa kesällä 2018. Ellinooran lisäksi tällä kaudella olivat mukana myös The Rasmuksen solisti Lauri YlönenKaihon Karavaanin solisti Tuure KilpeläinenPerutaan häät hitistä tuttu Anne Mattila, räppäri Pyhimys, Vuoden naissolistina (2018) palkittu Evelina ja legendaarinen Pepe Willberg, jonka hittejä ovat muun muassa Rööperiin ja Sinua sinua rakastan.

Tuoreesta kaudesta Ellinooralle jäivät mieleen muun muassa kollegat ja yhteinen pöytä, jonka ääreen jokaisessa jaksossa keräännyttiin syömään ja kuuntelemaan muiden artistien tulkintoja omista kappaleista.

– Varmaan se (jäi mieleen), että kun sitä on katsonut jälkikäteen, että mitä on oppinut itsestään ja muista, Ellinoora muistelee.

– Se on erikoista, pelottavaa ja siistiä samaan aikaan.

Vielä kerran yhdessä joulukuussa Hartwall Areenalla

Ellinoora esiintyy yhdessä muiden tällä kaudella Vain elämää -sarjassa mukana olleiden artistien kanssa Hartwall Areenalla 28.joulukuuta.

– Ihan mahtavaa päästä vetämään! Onhan se hienoa päästä Hartwall Areenalle. Musta tuntuu, että tehdään sellainen niin kuin toi meidän kausi oli tavallaan meidän näköinen ja tosi inhimillinen, niin varmaan siitä showstakin tulee, että ei tuu mikään peruskeikka. Tosi siistiä!

Liput Vain elämää -konsertiin:  https://www.ticketmaster.fi/event/vain-elamaa-live-lippuja/240663

Teksti ja kuvat: Pekka Luokkala ja Warner Music Live

Lähteet: Warner Music Live, Nelonen, Wikipedia, Meidän Festivaali