EasySport-viikolla riittää tekemistä kaikille. (kuva:Leo Lehto)

-Se mikä tuolla kuuluu, on riemunkiljahdukset ja ilo ja siellä näkee sen, kuinka hyvää liikunta tekee kaikelle.

Näin kertoo Lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija Laura Pirhonen Töölön kisahallissa 17-21.2.2020- järjestettävästä EasySport-viikosta. EasySport on alakouluikäisille suunnattu matalan kynnyksen liikunta ja -harrastuspalvelu. Viikottaisia tunteja on noin sata ja loma-aikoina järjestetään tapahtumia, kuten EasySport-viikko.

-Tavoite on liikuttaa lapsia mahdollisimman avoimella näkökulmalla niin, että kaikki pääsisivät mukaan helposti ja pääasiassa maksutta, Kertoo lasten liikunnanohjaaja Sini Mattila. 

-EasySport on lähtenyt hankkeesta liikkeelle ja toiminta on vakiintunut pari vuotta sitten, Pirhonen kertoo 

Tapahtuman järjestäjät: Paulina Mertanen, Sini Mattila ja Laura Pirhonen (Kuva:Leo Lehto)

EasySport-viikolla kisahalliin pääsee kokeilemaan erilaisia lajeja kolmeksi tunniksi oman vanhemman tai kaverin kanssa pääsylipun hinnalla, mikä on aikuiselta 3 € ja lapselta 1.50€. Mattila kertoo tapahtuman kävijämäärien olleen tavoitteenmukaiset.

Voimistelualue oli suosittu (Kuva:Leo Lehto)

 -Kuudensadan päiviä on ollut pari. Tavoite on se, että viiteensataan päästään päivittäin ja se on mennyt maaliin tällä viikolla.

 -Varmaan tehdään tällä viikolla kävijäennätys, Pirhonen täydentää. 

Kisahallia kiertäessä voi aistia liikunnan tuoman ilon

Tekemistä oli kaikenlaista. (Kuva:Leo Lehto)

Muuten kolkko Töölön kisahalli on EasySport-viikolla muutettu liikuntaparatiisiksi, missä sadat ala-asteikäiset viihtyvät. A-hallissa lapsille on tarjolla temppuilua, palloilua, mailapelejä, sirkusta sekä liikuntaa monissa muodoissa. B-hallissa on viikon aikana ollut vaihtuva teema ja EasySport-viikon päättävänä perjantaina B-hallin teemana on soveltava liikunta. Lasten iloinen huuto ja kiljunta täyttävät kisahallin ilmapiirin, kun pienet alakoululaiset juoksevat pisteeltä toiselle.

-On erilaisia lohkoja, joissa on paljon välineitä, missä pyritään kannustamaan lasta kokeilemaan ja vähän haastamaan itseään ohjaajan toimesta, Mattila kuvailee kisahalliin rakennetun EasySport alueen toimintaa.

 -Jollekin nuoremmalle lapselle voi riittää kaksi tai kolme aluetta, sitten taas isommalle lapselle on vaihtelevuutta, Pirhonen kertoo. 

B-hallin katsomossa isänsä kanssa taukoa viettävä Elisa Nahkuri on tapahtumassa kolmatta kertaa. 

-joo, Elisa vastaa, kun häneltä kysyy, onko hän viihtynyt.

 -Edellisenä päivänä melkein täydet kolme tuntia, Isä Antti Pyysalo täydentää.

 Ala-asteikäiselle tytölle eri liikuntamuodoista on löytynyt viikon aikana suosikki.

 -pöytätennis, Elisa kertoo.

Tapahtumassa liikunnasta nauttinut Elisa Nahkuri vietti taukoa isänsä Antti Pyysalon kanssa. (Kuva:Leo Lehto)

Hyvä mieli ja onnistumisen tunne

Kun eletään EasySport-viikon viimeistä päivää on tapahtuman järjestäjien kommentit pelkästään positiivisia.Onnistumisen ja ylpeyden tunteen voi aistia.

-Ne onnistumisen ilot ja se onnistumisen kierre mikä lähtee täältä. Me ollaan sen mahdollistajia tämän viikon aikana, Pirhonen kertoo.

Myös B-halli oli ahkerassa käytössä (kuva:Leo Lehto)

 Sini Mattila kertoo yhdessä kisahallin vastaavan liikunnanohjaajan Paulina Mertasen kanssa koskettavasta asiakaskohtaamisesta nuoren liikkujan kanssa.

-Hän on käynyt ihan joka päivä. Tulee yksin ja tykkää olla täällä ja hän on löytänyt täältä tosi paljon kavereita. Tänään päästimme hänet maksutta sisään kiitoksena siitä, että hän on ollut niin aktiivinen ja luonut ihanaa ilmapiiriä omalla tekemisellään. Hän oli niin kiitollinen.

-Ilo on se mikä välittyy. Ei voi itsekään olla happamana, vaikka olisi kuinka rankka päivä tai viikko takana, Mertanen kertoo.

 Liikunnanohjaajat ovat omistautuneita työlleen ja työntekijöiden yhteistyö mahdollistaa lapsille turvallisen ja hauskan ympäristön liikkua. Mattilan esimerkkki pingistä pelanneesta pojasta ja äidistä tiivistää sen minkälaisen kipinän lapsi voi EasySport-viikolla saada.

 -Äiti harjoitellaanko hyväksi? Mattila kertoo pojan kysyneen äidiltään.