https://images.cdn.yle.fi/image/upload/f_auto,fl_progressive/q_88/w_2000,h_1124,c_crop,x_0,y_100/w_1200/v1406540913/17-682153d61af83946f.jpg

E-urheilun suosio on nousussa ja yhä useampi harrastaa tai seuraa sitä. E-urheilu on yksi nopeimmin kasvava urheilun seuraamisen muoto. E-urheilun avulla on syntynyt paljon yhteisöjä, koska monia yhdistää sama asia. E-urheilu on myös nykyään monille se niin sanottu unelma ammatti, koska se ei ole enää mikään mahdottomuus.

Kristo “r0tta”  Lindfors on kommentaattori ja analysoija monissa E-urheilupeleissä ja tapahtumissa. Hän on myös itse pelannu ammattilaistason joukkueessa, joten häneltä löytyy tietoa ihan alan ytimestä.

“ Esport on varmastikin nousussa sen takia, koska tietokonepelit on koko ajan enemmän nuorien ihmisten suosiossa, ja nuoret ettii esikuvia myös alalta. Sitten myös universaali yhteys mitä ihmisillä on vähän samanlailla siinä kuin esim futista seuratessa. Se miksi esports on nuorten suosiossa johtuu varmasti siitä, että se on aika monelle helpoin tapa viettää aikaa ystävien seurassa,” kertoo Lindfors.

Kristo “r0tta” Lindfors toimii kommentaattorina ja analysoijana monissa E-urheilun tapahtumissa.

Esportin suosio nousu on näkynyt myös harrastajien parissa, koska monet pyrkivät huipulle pelaamalla joukkueissa ja treenaamalla tosissaan. Se vaatii paljon aikaa ja omistautumista, mikä ei ole helppoa varsinkin kun moni aloittaa niin nuorena.

Joona “Jonxxu” Määttä opiskelee esport-linjalla Ahlman-kansanopistossa jo toista vuotta. Määttä pelaa Valorant-peliä ja aikoo antaa kaikkensa tavoitellessaan ammattilaisuraa.

“ Esportin suosion nousu on näkynyt silleen, että miten paljon siihen panostetaan nykyään. Jo harrastajana minä pystyn opiskelemaan esportia erillisellä opintolinjalla. Se kertoo siitä, että nykyään tää on ihan varteenotettava uramahdollisuus ja tapa tienata elanto,” kertoo Määttä.

“ Esportia seuraavien määrä on kasvanut tosi paljon viime vuosina ja turnausten rahapalkinnot on noussut miljooniin euroihin. Esportista myös uutisoidaan nykyään paljon enemmän. Joka päivä pystyy lukemaan isoiltakin uutissivustoilta esportiin liittyviä uutisia, mikä kertoo siitä, että ihmisiä kiinnostaa esportiin liittyvät asiat.” 

https://live.staticflickr.com/5552/14857571158_c934a5b306_c.jpg