Apollo on yksi Miken suosikki keikkapaikoista. (Kuva: Mikke Lönnberg)

Mikael “Mikke” Lönnberg 50 v, on vuodesta 2012 tehnyt töitä itselleen päätoimisesti dj:nä, mutta takana on pitkä tie rautakaupan ja myynnin puolelta. Ensimmäisen kerran Mikke astui rautakauppaan töihin jo 90-luvun alussa silloiseen Suomen Teesi Oy:n myymälään. Koulutukseltaan Mikke kertookin, että on opiskellut myyntiä ja markkinointia kahden tutkintonimikkeen verran, merkonomi ja merkantti. Espooseen juurtunut, mutta Sipoosta alunperin kotoisin oleva Mikke toteaakin, ettei vaihtaisi nykyistä asuinpaikkaansa mihinkään muuhun paikkakuntaan tällä hetkellä.

“Täältä minun on helppo lähteä liikkeelle minne ikinä menenkin”, mies myhäilee kahvikuppinsa takaa.

Rakkaudesta kahteen lajiin

Mikke on onnistunut luomaan itselleen ihanteellisen aseman, kun puhutaan työstä, työnteosta ja sen rytmittämisestä. Hän on yrittäjänä jatkanut työntekoa maalaustyövälineitä maahantuovalle Cel Lindgren Oy:lle, tarjoten palveluksiaan myynnin tukihenkilönä. Nimike keskittää tärkeitä palveluita jälleenmyyjien kauppoihin, joissa Mikke käy tekemässä tilauksia, esillepanoja ja hyllyttämässä tuotekuormia hyllyyn. Päätoimiseksi elinkeinoksi Mikke nostaa kuitenkin musiikin, joka ei ole enää vuosiin tuntunut työltä, vaan rakkaasta harrastuksesta on tullut hänelle ammatti. Hänen mottonsa onkin: “Born to do it”!

Oman työnjälki näkyy ja kuuluu

“Parhaiksi hetkiksi nostaisin sen, että pääsen tuomaan iloa ihmisille monessa eri paikassa, kuten hyllyttämällä myytäviä tuotteita kaupassa ja välittämään musiikin soitolla riehakasta ja positiivista menoa. Olen itse todella sosiaalinen ja ihmisistä pitävä henkilö, joten myös ihmisten kohtaaminen puolin ja toisin lukeutuu hetkiin, jotta jaksaa sata lasissa painaa”, Mikke summaa.

Erilaisten levyjen keräys on vuosia jatkunut harrastus. (Kuva: Henri Penttinen)

Huonoja puolia työssä ei juurikaan ole

Työtään rakastava ja arvostava Mikke ei juurikaan ole kokenut huonoja tuntemuksia ja kokemuksia. Keikkatyöllä valtaosin elävä yrittäjä on onnistunut aikatauluttamaan tarkasti kahden työnsä niin, että vapaa-ajalle ja kunnon yöunille jääkin riittävästi aikaa. Vapaa-aika kuluukin rakkaiden harrastusten parissa joihin kuuluu ulkoilu koiran kanssa, vinyyli-levyjen keräily, kuntosalilla käynti ja erilaiset kulttuuriset tapahtumat. Yksi huono puoli työstä kuitenkin löytyy.

“Yöllä valvotut tunnit tuntuvat seuraavina päivinä, koska keikalta kotiin tultuani aamun sarastaessa keho ei tahdo heti sammua eikä uni tulla. Usein aamulla kotiin tultuani en edes yritä heti mennä nukkumaan, vaan luen päivän lehtiä ja juon kupin kahvia. Kyllä se uni sieltä tulee sieltä lopulta”, Mikke toteaa naurahtaen.

Vapaus mennä ja tulla

Loppuvuodeksi keikkakalenteri onkin täyttymässä hyvää vauhtia, vaikkaesimerkiksi tärkeä tärkeä Keskon K-Team päivä ei toteudukkaan. Itsenäistä poikamiehen arkea viettävä Mikke keskittää energian nykyhetkeen, eikä siihen, mitä ei nyt ole.

“Nyt mennään niillä keikoilla mitä on, eikä murehdita turhia”, Mikke kertoo päättäväisesti.

Onkin selvää, että kaupallisuuden jatkuvuus ja musiikkimaailma täyttävät miehen työkalenterin varmasti jatkossakin.