“Nykyään yhä useampi deittailu on peliä, ainaista kissa-hiiri -leikkiä. Kun pyytää treffeille paljastaa pitävänsä toisesta.” (Kuva: Alexas_photos / Pxhere)

 

Kiinnostuessa uudesta ihmisestä ajatus on aluksi selkeä. Ensin menen juttelemaan, tutustun, pyydän treffeille. Katson rauhassa olisiko tämän ihmisen kanssa mahdollisuus johonkin vakavampaan.

Mutta nykyään yhä useampi deittailu on peliä, ainaista kissa-hiiri -leikkiä. Kun pyytää treffeille paljastaa pitävänsä toisesta. Pelko rukkasten saamisesta pelottaa. Hankalasti saavutettava ihminen on kiinnostavampi. Molemmat osapuolet haluavat olla vaikeasti tavoiteltavia, jolloin useampi tutustuminen ja deittailu päättyy ennen alkamista.

Syntyy pelko deittailla. Miksi lähden edes yrittämään, kun lopputulema on kuitenkin sama.

 

“Jos menen treffeille tarkoittaako tämä automaattisesti asuntolainaa, farmari Volvoa, kultaistanoutajaa ja kolmea lasta”

 

Eräässä tilanteessa käytin vertauksena ongenkoukussa roikkuvaa kalaa. 

Olet saanut narrattua kalan syötillä koukkuun. Koitat tarrata limaiseen kalaan, mutta aina se luiskahtaa pois. Onko okei tarrata limaiseen kalaan uudelleen useasti ja lopulta saada kala irti koukusta sankoon. Vai onko parempi vain heti kalan rimpuillessa antaa sen riippua ja  lopulta tippua takaisin järveen.

Deittailusta tehdään useasti aivan liian hankalaa. Pohditaan ja ajatellaan asioita aivan liian pitkälle. Jos menen treffeille tarkoittaako tämä automaattisesti asuntolainaa, farmari Volvoa, kultaistanoutajaa ja kolmea lasta. 

Jos jää roikkumaan ongenkoukkuun ja antaa toisen yrittää tarrata useasti päädynkö lopulta sankoon, jonka jälkeen olen vankina.

Ihmiset luovuttavat aivan liian helposti. Ehkä huomenna löydän kuitenkin sen komeamman, hauskemman ja minulle juuri oikean.

Omat vanhempani ovat olleet naimisissa lähes 40 vuotta. Siihen aikaan ei deittailtu ja svaippailtu Tinderissä useita vaihtoehtoja. Suunnilleen sopivan ihmisen löytyessä hynttyyt lyötiin yhteen ja siinä sitä sitten oltiin. 

On hienoa, että tyytyminen ei ole nykypäivänä enää ainut vaihtoehto, mutta mielestäni osa tästä menneestä deittailun kulttuurista tulisi tuoda takaisin nykypäivään. Ei tehdä asioista liian hankalia.