Ronaldo on onnistunut maalinteossa myös ManU:ssa. KUVA: (creative commons)

Tunteita herättävä 37-vuotias portugalilainen todisti lauantaina jälleen olevansa yksi suurimmista, ei pelkästään jalkapalloilijoista vaan urheilijoista. Tottenham Hotspuria vastaan syntynyt hattutemppu sai kriitikot sulkemaan suunsa, mikä tosin ei ole Ronaldon kohdalla mikään yllätys. Ronaldolla olikin vaikeampi ajanjakso maalien osalta menossa, olkoon se syy sitten Manchester Unitedin huonon kauden tai Ronaldon heikon esiintymisten. Ronaldo kuitenkin loi nahkansa ja ajoituskin oli tähtiin kirjoitettu, jos haluaa verrata Lionel Messin edesottamuksiin tältä kaudelta ja varsinkin näin tuoreimpana viime viikolta.

Ronaldon uraa seuranneena on varmasti törmännyt näihin hetkiin aikasemminkin. Viisi kertaa maailman parhaan pelaajan palkinnon Ballon d’orin voittanut hyökkääjä on ratkaissut urallaan niin paljon pelejä, suurimmaksi osakseen vielä isoja pelejä, että laskuissa on vaikea pysyä. Mestareiden liigan maalitilaston kärkipaikkaa suhteellisen ylivoimaisesti pitävä Ronaldo muistetaan varmasti parhaiten Real Madridista, missä kultavuodet sijoittuivat vuosille 2014-2018, jolloin Real Madrid pääsi Ronaldon johdolla juhlimaan neljä kertaa Mestareiden liigan voittoa.

Huippu-urheilusta tuskin löytyy samanikäistä tuossa kunnossa olevaa urheilijaa, mitä Ronaldo on. Tämä kertoo hyvin Ronaldon mentaliteetista ja harjoittelumäärästä. Monet Ronaldon entiset joukkuekaverit ovat kertoneet Ronaldon ankarasta harjoittelusta ja ruokavaliosta medialle. Manchester Unitedin ikoninen keskikenttäpelaaja Paul Scholes on kertonut hänen ajastaan Ronaldon kanssa, “Cristiano teki kaiken harjoittelun treenien ulkopuolella ja varmisti sen, että oli tarpeeksi vahva Valioliigaan käymällä kuntosalilla. En ole koskaan nähnyt yhtä niin ammattimaista ihmistä”.

“G.O.A.T.”-symboliikkaa lauantaina Old Traffordilla omaksi osakseen kantoi myös amerikkalaisen jalkapallon lajilegenda Tom Brady, joka nähtiin nurmella Cristianon kanssa pelin jälkeen kunnioittamassa toisiaan. Bradyn ja Ronaldon lisäksi suurin urheilijoihin voisi lisätä myös esimerkiksi Michael Jordanin, Tiger Woodsin sekä jo edellä mainitun Messin.

Ronaldo on tehnyt Portugalin paidassa jo 115 maalia. KUKA: (creative commons)

 Kauden mittaan on mediasta esitetty kritiikkejä Ronaldoa kohtaan Manchester Unitedin huonon menestyksen takia ja osin myös itse Ronaldon tehottomuuden myötä, mutta onhan se selvää, että iän myötä tehot laskee. Mielenkiintoinen tilasto kuitenkin Ronaldon uralta on se, että portugalilaistähti on paukuttanut huomattavasti kovemmalla tahdilla maaleja 30-ikävuoden jälkimmäisellä puoliskolla, ja tulee niitä varmasti niittämään vielä muutaman kauden ajan, oli joukkue sitten mitä tahansa. Ronaldon kovin tilasto lienee maajoukkueessa, Ronaldo on ylläpitänyt olemassaolollaan ja maaleillaan Portugalin jalkapallomaajoukkuetta olemalla maajoukkuemaalitilaston kärkinimi 115 maalillaan.

Jalkapalloromantikoiden onneksi saamme kokea näitä hetkiä varsinkin näin koronan ja sodan siivittämänä aikana. Piti Ronaldosta tai ei niin kyllä jokaisen urheilufanin on arvostettava häntä sekä jalkapalloilijana että urheilijana.