Pekka Rinne (kuvassa) joutui luovuttamaan ykkösvahdin paikan Juuse Sarokselle.

 NHL-kausi on käynnissä rapakon takana ja suomalaiset kiekkoilijat ovat isosti suurennuslasin alla. Käynnissä oleva kausi on varmasti niin pelaajille, johdolle kuin kaikille seuroillekkin hankala, kun pelejä on vähemmän, mutta niitä pelataan samoja joukkueita vastaan useammin kuin normaalisti.

Uutta suomalaisväriä on saatu taalajäille, kun tolppien välissä on omat paikkansa ottaneet maalivahdit Kaapo Kähkönen (Wild) ja Kevin Lankinen (Blackhawks), mutta myös Juuse Saros on viimein vienyt Nashvillessä valtikan kokonaan entiseltä ykkösmaalivahdilta, Pekka Rinteeltä. Puolustajan tontilta löytyy myös uusia nimiä, kuten  Ducksin Jani Hakanpää, Flamesin Juuso Välimäki ja Bluesin Niko Mikkola. Myös hyökkäyksessä löytyy tuoreita nimiä, kun paikkansa kokoonpanosta ovat ottaneet Panthersin Eetu Luostarinen, Devilsin Janne Kuokkanen, sekä tehokkaimpana Nashville Predatorsin ylivoimatykki Eeli Tolvanen.

 Eeli Tolvanen on viime viikkoina ollut monien suomalaisten NHL-seuraajien huulilla, kun peli on niin sanotusti kulkenut. Kauden alku oli 21-vuotiaalle suomalaiselle vaikea, kun 14 ensimmäiseen peliin syntyi vain tehot 3+1. 16 viime peliin Tolvanen on kuitenkin tehnyt 15 (7+8) tehopistettä ja lento tuntuu jatkuvan. Predators-valmentaja John Hynes on tullut viime kausina tunnetuksi siitä, kuinka ketjujakoa ei ole. Eilispäivän ykkösketju saattaa olla tämän päivän kolmosketju, jos ei peli kulje. Hynesin joukkueessa peliaika todellakin ansaitaan ja Eeli Tolvanen tekee ainakin itsensä peluuttamisen helposti, kun tehoja syntyy niin on kaveri helppo laittaa askiin.

 Tolvasesta on tällä kaudella kasvanut se ylivoimapelote NHL:ään, mitä hän oli jo KHL:ssä Jokereiden riveissä. Kauden 19 pisteestä 11(6+5) on syntynyt ylivoimalla. Vielä kauden alussa monikaan asiantuntija ei tuntunut antavan nuorelle vihtiläiselle edes mahdollisuutta kirkkaissa valoissa, mutta Tolvanen on todistanut toisin. Nimenomaan ylivoimapeli on Tolvasen pelin kulmakivi. Hän on koko liigan 14. ylivoimamaaleissa kuudella osumallaan. NuPS-kasvatin laukomista kiekoista keskimäärin joka viides menee sisään. Samanlaiseen osumaprosenttiin (21.3%) on pystynyt vain noin 30 muuta NHL-kiekkoilijaa tällä kaudella. 

  Jos Kirill Kaprizov ei olisi omakätisesti nostanut Minnesotaa tällä kaudella playoff-joukkueeksi, olisi Tolvanen nostettu jo hyvän aikaa sitten Calder-ehdokkaaksi. Kaprizov menee menojaan, mutta suomalaislaituri on noussut kaikessa hiljaisuudessa tulokkaiden maalipörssin kolmanneksi ja pistepörssissäkin majailee sijalla viisi. Ilman Tolvasta Nashvillekään ei olisi playoff-viivan yläpuolella. Jos Tolvanen kuitenkin jatkaa samaa lentoa jatkossakin, niin Kaprizovin valtaistuin saattaa horjua.