Bruno on pelannut kiekkoa pikkupojasta asti.

Bruno Nyström pelaa tavoitteellisesti jääkiekkoa Kiekko-Vantaan organisaatiossa U16- joukkueessa SM-tasolla.

Jääkiekon pelaaminen on Brunolla alkanut jo varhain pienenä.

-Ihan pikkupoikana, varmaan neljän vanhana, faija antoi luistimet ja pyörittiin ulkojäillä päivät pitkät. Joskus tuli äitikin jo huutelemaan syömään, kun alkoi mennä jo aika myöhäiseksi se pelaaminen. Sitten menin kiekkokouluun, josta kasattiin lopulta joukkue. Sillä tiellä ollaan siitä asti oltu, kertoo Bruno Nyström, 16, Kiekko-Vantaan U16 SM-pelaaja.

Brunolta löytyy myös muista pallopeleistä taustaa, jota on voinut myöhemmin soveltaa jääkiekkoon.

-Oikeastaan ihan kaikkea tuli pienempänä harrastettua, missä oli jonkunlainen peliväline; muun muassa jalkapalloa, koripalloa, salibandya ja yleisurheilua. Ja tottakai kavereitten kanssa tuli paljon pelailtua kaikennäköisiä pihapelejä ja vieläkin tulee. Pelaaminen on hauskaa.

Kausi alkoi Brunon joukkueella hienosti, mutta vastoinkäymisiltä ei ole tällä kaudella vältytty.

-Kausi alkoi meidän joukkueella ja minullakin ihan tehopisteiden valossa mukavasti, mutta sitten tuli ikävä loukkaantuminen alaselkään ja jouduin olla kolme kuukautta pois joukkueemme toiminnasta. Kuntoutuminen oli kovaa ja raskasta, onneksi pääsin takaisin joukkueen mukaan harjoittelemaan. Harmi vain, kun tuli nyt se sulkutila ja kaikki hallit meni kuukaudeksi kiinni.

Unelmana Brunolla on tarunhohtoinen NHL, jonka eteen hän on valmis tekemään kovaa työtä.

-Tavoitteet on asetettu korkealle, haluan pelata ammatikseni vielä joku päivä. NHL on ollut pikkupojasta asti unelma, jota kohden teen töitä päivittäin. Toki se on vielä kaukana, että se toteutuisi, mutta mikään ei ole mahdotonta, kun jaksaa vaan painaa hommia.

Brunon unelmana on NHL.

Hyvä joukkuehenki mahdollistaa sen, että jäällä kilpaillaan koko ajan, eikä yhtään hikipisaraa jää jättämättä.

-Kaikki pienet onnistumiset jäällä; maalit, onnistuneet syötöt ja taklaukset, niistä saan paljon lisämotivaatiota. Myös joukkuekaverini puskevat minua eteenpäin. Meillä on joukkueen sisällä koko ajan sellaista pientä kilpailua. Meillä on myös tosi hyvä joukkuehenki.

Jääkiekkoa seuraaville ei tule yllätyksenä, kuka on Brunon esikuva ja suosikkipelaaja.

-Ehdottomasti Connor McDavid. Hän on maailman paras pelaaja aika ylivoimaisestikin. Hän saa asiat jäällä näyttämään asiat niin helpolta hänen luistelunsa ja pelikäsityksensä takia. Ei hän turhaan johda NHL:n pistepörssiä tällä hetkellä.

Bruno kertoo, että hän ei kuitenkaan perusta pelityyliään esikuvaansa, vaan pyrkii täysin omaan peliinsä.

-Pyrin olemaan ihan oma itseni ja minulla on omanlaiseni pelityylini. En yritä olla kuin McDavid. Olen pyyteetöntä työtä tekevä kahden suunnan hyökkääjä, joka ei kolhuja kaihda. Tykkään fyysisestä pelistä ja rymistelystä, toki myös tykkään tehdä maaleja.

Ja loppuun: Maali vai syöttö?

-Ehdottomasti maali. Maalin tekeminen on parasta jääkiekossa. Välillä syöttäminenkin on kivaa, mutta itselleni maalin tekeminen on kaiken suola.