Hyisen joulukuun tuulinen sää vaihtuu juuri ennen Viiskulman risteystä lämpimään Amerikan tunnelmaan. Fredrikinkatu 19:ssa sijaitsee Brooklyn Cafe josta leijailee huumaava bagelien ja muffinien tuoksu. Sisään astuessa pääsee suoraan minilomalle Suomesta New Yorkin sydämeen.

 

Siskokset Brenda ja Sharron Todd muuttivat vuonna 2011 ystävänsä kannustamana Suomeen ja toteuttivat pitkäaikaisen lapsuudenhaaveensa perustaa oma kahvila. Toddin siskokset kertovat olleensa aina yrittäjyys-henkisiä ja kun he vierailivat Suomessa ystävänsä luona ihastuivat he tähän pohjoiseen maahan.

 

”Me vain rakastuimme tähän maahan. Koska me molemmat rakastamme leipomista ja kahviloita päätimme pakata laukkumme ja muuttaa Helsinkiin. Näimme tämän tilan olevan vapaana, joten kysyimme voisimmeko vuokrata sen ja tässä me nyt sitten olemme”, Brenda kertoo.

Brendan (vas.) ja Sharonin lapsuudenunelma oli perustaa kahvila.

Yhtenä suurena tavoitteena oli tuoda yhteisömäistä tunnelmaa Helsinkiin, joka onnistui tuomalla ihmisille tuoreita bageleita, muffineja, brownieita sekä tummapaahdettua kahvia. Nykyään kahvila on erittäin suosittu. Kahvila viettääkin tänä vuonna 7–vuotisjuhliaan. Viikonloppu aamut ovat erittäin suosittuja, koska suurin osa asiakkaista tulee isommalla ryhmällä syömään.

 

”Meillä käy aivan täysi sekoitus erilaisia ihmisiä kahvilla. Täällä käy myös paljon ihmisiä, joista on tullut tuttuja useiden käyntien jälkeen. Monet tulevat esimerkiksi opiskelemaan, tekemään työjuttuja tai vain lukemaan tänne”, Brenda selittää.

 

Aitoja Amerikan herkkuja

 

Kahvila on kasvattanut suosiota vuosien mittaa, Sharronin mukaan se onkin vaihdellut vuosittain. Yksi suosion syistä on siskosten omat reseptit leipomusten takana. Jokainen resepti on siskosten oma ja ne leivotaan Brooklyn Bakeryssa joka päivä tuoreeltaan, näin leivosten mausta välittyy erittäin aito Amerikan maku.

 

”Kaikki makumaailmat ovat meidän omia makumaailmoja, niitä missä me olemme kasvaneet. Yksi suosituimpia bagel-makuja on egg-salad, joka ei edes alun perin ollut listalla”, Brenda toteaa.

 

Sharron siemaisee kahvikupistaan ja nyökkää.

 

”Aivan, egg-salad on yksi minun suosikki mauista ja söin sitä melkein joka työpäivä New Yorkissa läheisessä kahvilassa. Totesin, että tuo pitää saada meidänkin listoille!” Sharron kertoo.

Moni tulee viikonloppuisin brunssille ystävien kanssa Punavuoreen.

Brooklyn Cafella on toinen kahvila Otaniemessä Aalto-yliopiston läheisyydessä. Tähän kahvilaan siskokset haluavat tulevina vuosina keskittyä enemmän ja panostaa sen toimintaan.

 

”Otaniemen kahvila vaatii vielä työtä, mutta sen yksi suurimpia menestyksiä on lauantai aamujen pannukakkubrunssi. Pannukakkuja saa syödä niin paljon kuin jaksaa ja lisäksi tarjolla on paljon muutakin syötävää kuten pekonia ja kananmunia. Juomina on tuoretta mehua ja smoothieita,” Sharron selittää.

 

Jos siis viikonloppuna aamiaisen tekeminen ei innosta tai kaipaat rauhoittavaa kahvihetkeä, niin suuntaa matkasi kohti Punavuorta tai Otaniemeä.

 

KUVAT JA TEKSTI:

Saana Hintikka