Nuorten olympialaiset järjestetään tänä vuonna Vuokatissa 20-25. maaliskuuta. Viimeksi nuorten olympialaiset on järjestetty Vuokatissa 21(-)vuotta sitten. Ampumahiihtoon Suomen joukkueelta osallistuu 4+4 joukkue nuoria urheilijoita. 

Suomen joukkueen odotuksina on pitää sama taso, kuten EM-kisoissa Sloveniassa. Menestyneitä maita ampumahiihdossa ovat Saksa, Norja, Ruotsi ja Ranska. Suomen joukkueen kilpailjoita ovat tytöissä Iiris Helander, Lyydia Rainio, Rebecca Sandnas ja Nea Vähäsarja. Pojissa kilpailjoina ovat Arttu Heikkinen, Eemi Naumanen, Joonas Nelimarkka ja Turkka Nieminen.

Vuokatissa kilpaillaan ampumahiihdossa sprintti- ja sekaviesti-kilpailuissa. Kilpailumatkat ovat sprintissä tiistaina tytöillä 6km ja pojilla 7,5km. Torstaina kilpailumatkana on normaalimatka tytöillä 10 kilometriä ja pojilla 12,5 km. Sekaviestissä perjantaina kilpailtava matka on 4×6 kilometriä pitkä.

Ennakkosuosikkina olympialaisissa on Suomen joukkueesta Arttu Heikkinen, joka voitti alle 19-vuotiaiden maailmanmestaruuden Yhdysvalloissa tänä vuonna. 

Krister louhevaara

krister.louhevaara@outlook.com