Tuoreen artistin matka menestykseen vaatii työtä ja rahaa.

Edessäni istuu levollisen oloinen, kokenut muusikko ja tuore artistilupaus Antti Kankkunen. Omalla nimellä artistiuteen lähtenyt Kankkunen julkaisi ensimmäisen EP-levynsä “Toiset ne tanssii” pari kuukautta sitten. Julkaisu sisältää viisi suomirock -pophenkistä kappaletta.

“Musiikissani on hyvin paljon elementtejä bändimeiningistä jenkkilän puolelta. Biiseissä kuuluu myös vaikutteita suomalaisista bändeistä, kuten Egotripistä, Olavi Uusivirrasta ja J. Karjalaisesta “, Kankkunen selventää.

Kankkunen kirjoitti biisejä vielä muutama vuosi sitten englanniksi, mutta vaihtoi sittemmin suomen kieleen. Suomen kieli mahdollisti paremman itsensä ilmaisun ja lyriikoiden sanoman välityksen kuulijoille. Antti koki biisien henkilökohtaisuuden ja persoonansa tärkeyden vahvasti kappaleiden tekoprosessin ajan. Tämä oli osa syy, miksi pitkän pohdinnan jälkeen päätti jättää ajatukset artistinimestä, ja toteuttaa musiikkia omalla nimellään.

“Lyriikoiden takana on aina joku oma henkilökohtainen tunne, jota on lähdetty värittämään suuntaan tai toiseen”, Kankkunen kertoo.

Vaivatonta ei ensimmäisen julkaisun tekeminen ollut. Omalla rahalla kustannettu julkaisu on enemmänkin rahareikä kuin rahasampo, varsinkin näin musiikinteon alkutaipaleessa.

“Sain hyvät veronpalautukset ja päätin, että nyt julkaistaan nämä pitkään päässä haudutetut biisit. Otin bändin messiin ja sännättiin studiolle”, Kankkunen naurahtaa.

Kulunut vuosi on koetellut taiteilijoita ja viihdealan ammattilaisia kovalla kädellä. Osansa sai myös Kankkunen.

“Suunnitelmissa oli järjestää EP:n julkaisukeikka, mutta se on nyt sitten jäänyt vallitsevan tilanteen takia. Mielenkiintoista kuitenkin, että biisit saa nyt olla ulkona aika kauan ennen ensimmäistä keikkaa. Ihmiset ainakin sitten tietävät ,mitä sieltä tulee. Sitä mä odotan aika paljon”, Kankkunen toteaa.

Uutta musiikkia Antti Kankkunen lupailee ensi vuoden alkupuolelle. Seuraava askel on tuottaa laadukkaampaa musiikkia, joka herättelisi levy-yhtiöiden mielenkiinnon. Tulevassa julkaisuissa kuullaan Antin syventynyt intohimo akustiseen kitaraan.

“Uudet tulevat kappaleet ovat hieman varttuneeseenpaan makuun, joissa on iskelmän vivahteita. Yleisesti ottaen parempaa on tulossa”, Kankkunen summaa.

Kuuntele alta Antti Kankkusen debyyttisingle ja koko haastattelu.