(Kuva: Janita Autio)

”Sori, vastaan vaan Saaralle nopeesti! Se laitto viestin, kun sen koiran kynsi on irronnu ja nyt sen jalka on kipsissä,” Juulia hymähtää ja katsoo syvälle silmiin. Nuttura kiepahtaa pään päällä, kun artisti lähettää viestin parhaalle ystävälleen, toimittaja Saara Sarvakselle.

Universal Music Finlandilla levyttävä Juulia on julkaissut omia singlejä ja tehnyt muun muassa Pyhimyksen ja musiikintekijä OP Beatsin kanssa Opium-nimisen albumin, joka julkaistiin keväällä 2018. Artisti kertoo yhteistyön olleen hänelle suuri etuoikeus.

”Pyhimys on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia tyyppejä, joiden kanssa oon työskennellyt. Pidetään palaverit aina autossa tai jossain erikoisessa paikassa, jossa saadaan samalla joku asia hoidettua. Se oli esimerkiksi mukana hakemassa meille uutta koiraa Viipurista, koska oltiin sovittu siihen palaveri jo aikasemmin” Juulia naurahtaa.

Mielenkiintoiselta kuulostaa myös Juulian tarina. 30-vuotias artisti viimeistelee parhaillaan graduaan Oulun yliopistosta kauppatieteiden laitokselta. Juulia irrottautui vakaasta taloushallinnon pestistään rakkaudesta musiikkiin ja hoitaa kotonaan kolmea rescuekoiraa, Lolaa Dahliaa ja Mimosaa. Tänä syksynä hän myös lähti mukaan #MIAUtoo- kampanjaan kodittomien kissojen puolesta. Eläimet toistuvat artistin puheissa kerta toisensa jälkeen:

”Oon meidän koirien kanssa niin paljon kuin voin. Haluun vaikuttaa eläinten oloihin, erityisesti koirien. Koirien kastrointi, ympäristöasiat ja kasvissyönti kiinnostavat,” Juulia kertoo.

Tällä hetkellä artisti sanoittaa kotonaan, työstää uusia biisejä ja käy studiolla vähintään kerran viikossa. Yksi levyllinen kappaleita olisi jo valmiina, mutta voi olla, etteivät ne koskaan päädy yleisön korviin. Tällä hetkellä ne on siirretty sivuun ja aloitettu puhtaalta pöydältä, sillä laulut eivät vastaa tätä hetkeä.

”Työ merkitsee mulle sitä, että saa tehdä jotain mitä rakastaa ja siitä maksetaan. Toivon sydämestäni, että jokainen sais tehdä sitä mikä on oma intohimo, mutta tajuan tietysti, ettei se aina ole mahdollista” Juulia kertoo.

Työuransa Juulia aloitti jo 13-vuotiaana arkkitehtitoimistossa. Tällöin hän hoiti yrityksen rekisteriä ja järjesteli kirjoja.

”Oiskohan siitä maksettu jotain seitsemän euroa tunnilta” Juulia muistelee.

Inspiraatio lähtee ihmisistä

Puhuttaessa inspiraation lähteistä, vastaus löytyy nopeasti.

”Erikoiset ihmiset inspiroi mua. Erityisesti hullut ja sellaset ihmiset, jotka ei välitä mitä muut niistä sanoo”.

Kaikista inspiroivin ihminen löytyy kuitenkin läheltä. Hän on laulajan paras ystävä, Saara Sarvas. Naiset ovat tunteneet toisensa jo 23 vuotta ja Sarvas on Juulian mukaan luovin hänen tuntemansa ihminen. Jotain kertookin, että Sarvaksen CV:stä löytyy bodypainting-kisojen kaksinkertainen suomenmestaruus, radio- ja tv-alan työt sekä intohimo maskeeraukseen. Juulia kertoo silmiä räpäyttämättä, ettei hän olisi tässä pisteessä ilman Sarvasta.

” Hän on kannustanu mua ihan täysillä. Saara on äärimmäisen luova.”

Tulevaisuudessa Juulia toivoo voivansa toimia tyttöjen esikuvana. Erityisesti niille tytöille, jotka uskovat, etteivät voi koskaan voittaa missään mihin ryhtyvät.

” Ihan vaan siksi, koska musta tuntuu, että mä oon jääny aina kaikessa tokaks” Juulia sanoo.

Hyväntuulisesta naisesta huokuu innostus viikonloppua kohtaan. Silloin Juulia nousee Helsingin kulttuurisalin lavalle Pyhimyksen vierelle ja tekee sitä mitä parhaiten osaa, laulaa. Eikä puhettakaan siitä, että hän tällä kertaa jäisi kakkoseksi.