Sassin joukkue pärjäsi playoffein asti berliinin Valorant-turnauksessa

Santeri Sassi, 23, on esport-ammattilainen, jonka tavoitteena on Valorantin maailmanmestaruus

Santeri Sassi kiinnostui peleistä jo pienenä Playstationin kautta ja niin on matka johtanut tietokonepeleihin. Nykyään kiinnostuksesta on tullut työ, jonka avulla hän pelaa ammatikseen Acend-nimisessä joukkueessa Valorant-peliä.

Santeri “ BONECOLD” Sassi työskentelee täysipäiväisesti esports-ammattilaisena ja käy samaan aikaan kansanopisto Ahlmanin esport-linjaa. Tämä on Sassin toinen vuosi Ahlmanilla ja se on ollut oikea päätös kaiken aikaa. 

  • Nyt, kun olen pelaan isoissa turnauksissa ja johdan joukkuetta, huomaan, kuinka suuret odotukset ovat ja sen kautta tulee myös stressiä. Ahlman kuitenkin auttaa asiaan paljon, kun ei tarvitse huolehtia muista asioista ja voin keskittyä täysillä tähän. 

Sassi kertoo esportin olevan todella stressaavaa, kun sitä tekee työkseen. Ahlman ja varsinkin hänen joukkueen Acendin psyykkinen valmentaja on auttanut todella paljon heidän koko joukkuetta.  

Kaikesta paineista ja stressistä huolimatta Sassi arvostaa kaikkea esportissa; joukkueita, ihmisiä, joiden kanssa on saanut verkostoitua, ympäristö, yhteisöllisyys ja monet uudet ystävät. Hän uskoo kaiken rankan työn, jota joutuu tekemään joka päivä noin 8 tuntia, olevan sen arvoista.

  • Haluan voittaa maailmanmestaruuden ja päästä pelaamaan lavalle yleisön eteen, koska sitä parempaa fiilistä ei ole. 

Sassi kertoo, että haaveena on voittaa seuraava iso turnaus maailmanmestaruudesta ja hän uskoo joukkueensa pärjäävän todella vahvasti. Viime turnauksesta tuli opittua paljon pelattuaan kansainvälisiä joukkueita vastaan. 

Sassi kertoo kuitenkin, että esportissa pysyminen ei ole kovin helppoa. Ikä on suuri tekijä joukkueissa, koska reaktioajat huononevat ja uusia nuoria tähtiä tulee koko ajan. Hän haluaisi kuitenkin jäädä työskentelemään esportin pariin jollain tavoin. Valmennus, analysointi ja jossain joukkueessa, vaikka brändiä kehittämässä.

Haastattelun aikana Sassi myös kertoo, että ala ei sovi kaikille. Todella raskaat työtunnit fyysisesti ja henkisesti saattavat viedä pelaajasta kaiken. Palkitsevaa pelaajana oleminen on, mutta se vaatii suurta motivaatiota ja kilpailuviettiä. 

  • Tällä alalla täytyy olla todella ulospäinsuuntautunut, koska muuten saatat jäädä pois kuvioista heti ja sitten lähteekin työt alta, eikä takaisin paluu helppoa ole. 

Sassi on mielestään parantunut todella paljon oman henkisen puolen osaamisessaan. Kaikki kiitos kuuluu heidän joukkueen mentaalivalmentajalle, jonka avulla on saatu mieli avoimeksi ja opittu kuuntelemaan enemmän itseään. Monilla muutenkin työelämässä mentaalipuoli voi olla todella itsestään selvää, mutta se on iso tekijä varsinkin tämän alan hommissa.

  • Breath, think about the next round on meidän motto, joka auttaa muutenkin elämässä ja mä käytän tota usein.