Henrik Koivisto on entinen ammattilaisjääkiekkoilija ja nykyinen oman yrityksensä, Illegal Vision Oy:n, toimitusjohtaja.

Henrik Koivisto, 30, eli vielä pari vuotta sitten jokaisen pikkupojan unelmaa – hän pelasi ammatikseen jääkiekkoa. Keväällä 2019 suoritettu selkäleikkaus muutti kaiken, eikä Koivisto tehnyt enää paluuta kaukaloon. Nyt pari vuotta myöhemmin hän on oman yrityksensä, Illegal Vision Oy:n toimitusjohtaja, ja toteuttaa itseään päivittäin intohimonsa, eli videoiden kautta. Koiviston yritys, Illegal vision, tekee muun muassa nettisivuja ja graafista suunnittelua sekä tuottaa videoita ja podcasteja. 

“Oon aina kelannut, että jos mä jotain alan tekemään, niin näitä hommia ehdottomasti. Ostin kuusi vuotta sitten dronen, ei se tosin tähän tarinaan liity, mutta silloin se lähti. Ollaan hyvän ystäväni Jessen kanssa tehty näitä hommia jo peliuran aikana kaiken muun  sivussa. Peliuran jälkeen alettiin tekemään enemmän hommia yhdessä, ja sitten perustettiin yritys. Heti alusta asti oli selvää, että haluan tehdä töitä omalle yritykselle. Olen yrittäjähenkinen ja musta on kiva tehdä itselle töitä. Saan olla oman itseni pomo ja saan valita työaikani”, Koivisto kertoo. 

“Mä nautin siitä, että jokainen työpäivä on loppupeleissä erilainen”

Yrityksen nimi, Illegal vision Oy, ei suinkaan viittaa laittoman liiketoiminnan harjoittamiseen. 

“Tein logon ennen nimen keksimistä. Kysyin mun siskolta, että miltä tää näyttää, ja hänen mielestään siinä oli selkeästi kaksi L-kirjainta. Sitten joku heitti Illegal, ja siitä muotoutui Illegal vision”, Koivisto sanoo.

Yrittäjän vapaudet mahdollistavat Koivistolle paljon, mutta tuovat mukanaan myös haasteita. 

“Mä nautin siitä, että jokainen työpäivä on loppupeleissä erilainen. Aina tulee jotain uutta, oppii uutta, saa haastaa itseään ja mielenkiinto pysyy yllä. Meillä on 1,5-vuotias tytär kotona, joten omien työaikojen päättäminen on itseasiassa aika hyvä juttu. Jos mun tarvitsee jonnekin lähteä kesken päivän, niin pitkälti pystyn keskeyttämään duunit ja lähteä”, Koivisto havainnollistaa. 

“Työaikojen päättäminen tuo kuitenkin välillä hankaluuksia, tekisin mielelläni pidempää päivää projektien parissa”. 

“Kyllä mulle on tässä vuoden aikana hahmottunut, että mitä on mageeta tehdä.”

Yrityksen tulevaisuutta Koivisto ei ole miettinyt liian tarkasti, vaikka suunnitelmaa on toki rakennettu. 

“Mennään päivä kerrallaan, en mä tiedä mitä teen tulevaisuudessa. Pystyttäis palkata jengiä ja Jesseä enemmän mukaan kuvioihin. Kyllä mulle on tässä vuoden aikana hahmottunut, että mitä on mageeta tehä. Olisi kiva, jos saisi isompia projekteja tehtyä eikä tarvis raapia töitä joka kulmasta”, pohdiskelee Koivisto. 

Henrik Koivisto nauttii yrittäjän vapauksista

Ainoastaan videot eivät ole tämän miehen erikoisosaamisalaa. Tuottaja-Koivistoa kuullaan myös Siim Liivikin ja Ilmari Pitkäsen isännöimässä urheiluaiheisessa Jargoni -podcastissa. 

“Ollaan pelattu Siimin kanssa Kouvolassa samaan aikaan. Kuten mulla, myös Siimillä on aina ollut elämässä paljon projekteja jääkiekon ohella. Juteltiin kaikesta, ja jo silloin puheessa mainittiin podcast. Siim muutti Itävaltaan ja suunnitteli siellä pitkään ideaa podcastille, ja mietti eri lähestymiskulmia. Siimillä oli mahdollisuus lähteä tekemään tätä ison tuotantoyhtiön kautta, mutta hän halusi tehdä itse. Onhan se nyt hauskaa, että kolme vanhaa jääkiekkoilijaa pyörittää tätä! Siinä on varmasti myös katsojalle kiinnostava näkökulma”, Koivisto naurahtaa.