Erica Lindell on unelma-ammatissaan. (Kuva: Mia Kelho)

Eläinlääkäri Erica Lindell, 35, on tehnyt unelmastaan totta ja pyörittää omaa pieneläinklinikkaa Kirkkonummella.

Jo pienestä pitäen oli selvää mikä Ericasta tulee isona.

”Tiesin jo kolmevuotiaana, että minusta tulee eläinlääkäri. Olen aina ollut kovin eläinrakas ja eläinten hyvinvointi oli jo lapsena lähellä sydäntäni. Ehkä silläkin on ollut oma vaikutuksensa, että äitini on myös eläinlääkäri.”

Opiskeluvuosina Lindell teki satunnaista päivystyskeikkaa, sekä vietti kesät ja viikonloput työskennellen eri klinikoille. Pikkuhiljaa alkoi kypsyä ajatus omasta klinikasta. Jo vuosi valmistumisen jälkeen Erica perusti aviomiehensä Kristian Lindellin kanssa Pieneläinklinikka Veterican. Eläinlääkäriä naurattaa.

”Meillä on tapana toimia nopeasti kun joitain päähänpistoja tulee.”

 

Työskentely klinikalla on kiireistä. (Kuva: Mia Kelho)

 

Koti ja työ samassa paketissa

Klinikka rakentui Kirkkonummelle perheen omakotitalon alakertaan. Puuseppänä työskennellyt Kristian toimi rakennusmestarina ja hoiti toteutuksen. Nyt hän toimii myös Veterican klinikkamanagerina ja hoitaa yrityksen hallinnollisia tehtäviä. Ericaa hymyilyttää kysymys yhteisestä työskentelystä.

”Työskennellään yllättävän hyvin yhteen.”

Klinikalla on ympärivuorokautinen päivystys ja töitä on paljon.

”Vaikka kodin yhteydessä työskentelyssä joskus on tuntunutkin siltä kuin työ olisi jatkuvasti läsnä, on siinä hyvätkin puolensa. Voin viettää jokaisen tauon ja potilaiden väliin jäävän hetken perheen kanssa ja tulen nopeasti töistä kotiin. Jos työskentelisin jossain muualla, tuntuisi etten koskaan olisi kotona.”

Vielä jokin aika sitten tilanne oli toisin, kun muuta henkilökuntaa ei ollut.

”Pidin muutaman tunnin siestan päivittäin kun lapset tulivat päiväkodista. Nykyisin meillä työskentelee useampi eläinlääkäri, joten voin jo pitää ainakin yhden kokonaisen vapaapäivän.”

 

Monet potilaat ovat tulleet läheisiksi vuosien varrella. (Kuva: Mia Kelho)

 

Työ palkitsee

Rankimpana puolena työssään Erica pitää eläinsuojelutapauksia.

”Ne ovat aina kamalia. Samoin eutanasiat ovat surullisia, mutta erityisesti kirpaisee jos kyseessä on joku pitkäaikainen potilas. Seitsemässä vuodessa on ehtinyt tutustumaan potilaisiin ja heidän omistajiinsa, joten siinä pääsee aina niin vahvasti siihen suruun mukaan.”

Työtään Lindell pitää kuitenkin äärimmäisen palkitsevana.

”Onnistumiset ja asiakkaiden kiitokset lämmittävät mieltä. Pienetkin asiat palkitsevat, mutta se, että voin auttaa on tärkeintä.”

 

Toisinaan täytyy tehdä irtiotto

Arki talossa on vilkasta. Alakerrassa vaihtuvat potilaat ja ylhäällä temmeltävät perheen kolme lasta ja neljä koiraa. Vastapainona sekä työ- että perhe-elämän hektisyydelle Erica urheilee.

”Käyn juoksemassa ja kuntosalilla, mutta kun haluan totaalisesti rentoutua ja irtautua arjesta, suuntaan perheen kanssa mökillemme Tammisaareen.”

Erica miettii hetken ja hymyilee.

”Voisin kuitenkin sanoa, että minä rakastan tehdä tätä työtä.”