Kirsti Koppelo, 27, koulutus merkonomi, ammatti operatiivinen johtaja starup yrityksessä Tribered Oy.

27-vuotias Kirsti Koppelo muutti jo nuorena Oulusta Helsinkiin ja toimii nyt pelifirman operatiivisena johtajana.

“Lähtökohdat ei määritä sitä mihin sää meet tai mitä susta tulee, sää määrität sen ja meillä Suomessa on mahdollisuudet tehdä ihan mitä ikinä lystää.”

Sanavalmis Kirsti eli Kiki kertoo, että perhe on aina ollut rakas, vaikkei minkäänlaista yrittäjähenkisyyttä tai mielenkiintoa bisnekseen löytynyt. Lähtökohdat eivät kannustaneet yrittäjyyteen, mutta toisaalta juuri se on puskenut saavuttamaan elämältä enemmän. Tärkeää on ollut se, että miten pärjää rahallisesti, koska taloudellisia tukiverkkoja ei ollut.

Kirsti päätyi myyntihommiin jo 15-vuotiaana. Ensimmäisessä työpaikassaan hän oli heti alkuun yli vuoden ajan firman paras myyjä. Hänet muistetaan siellä edelleen lämmöllä. 

Tribered Oy:lle hän päätyi alunperin myymään eri pelikokonaisuuksia ja teki niitä hommia ainakin vuoden ajan. Pikkuhiljaa pelkkä myyminen ei enää motivoinut ja hän olikin jättämässä leikin kesken. Kirsti halusi kokeilla jotain uutta ja ottaa enemmän vastuuta. Hän kertoo, että keskusteltuaan asiasta johdon kanssa hänelle tarjottiin vaihtoehtoisia työtehtäviä johdon assistenttina.

Kirsti otti isosti vastuuta yrityksen daytoday – asioista ja rooli vaihtui melko luonnollisesti yrityksen operatiiviseksi johtajaksi. Samalla hän sai osakkuuden yrityksestä.

Moomin Movessa yhdistyvät kuvitteellinen pelimaailma sekä reaalimaailma AR-teknologia avulla

-Mää oon peruslaiska ja haluan löytää ne tavat, olla asiat hoituu tehokkaasti ja mahdollisimman yksinkertaisesti, minimiduunilla, nauraa Kiki

Intohimona ei kuitenkaan koskaan ollut pelkkä myyminen. Hän halusi saavuttaa jotain mikä palkitsee pitkällä tähtäimellä -päästä eteenpäin, pyörittää firmaa, oppia ja menestyä. Hän kertoo, että tehokkuus ja looginen ajattelutapa vie jo pitkälle. Jokaiseen yksityiskohtaan ei kannata Kiki mukaan jäädä junnaamaan, silloin kokonaiskuva hämärtyy ja työtehot laskee.

-Mää oon peruslaiska ja haluan löytää ne tavat, olla asiat hoituu tehokkaasti ja mahdollisimman yksinkertaisesti, minimiduunilla, nauraa hurmaava Kiki

Kiki kertoo, että esiintyminen on kiinnostanut jo pienestä pitäen ja tv-juontajanakin hän menestyi hyvin. Siitä on hyötyä alalla. Hänelle esiintyminen on luontaista eikä hän pelkää heittäytyä rooliin tai olla kameran edessä. Seuraavana haaveena hänellä onkin mahdollisesti lähteä opiskelemaan näyttelemistä. 

-Työssä parasta on mielenkiintoisten ihmisten kohtaaminen, vaihtelu ja onnistumisen tunne. Myös tieto siitä, että pelaajat eivät passivoidu, vaan liikkuvat reaalimaailmassa Moomin Move -kävelypelin innoittamana, tuo hyvää mieltä. Pelin takana on helppo seistä, kun se tukee omaa elämäntapaa. Korona-aikana parasta on, että etätyön kautta asiat hoituvat tehokkaammin ja sutjakkaammin. Osakkaana oleminen lisää motivaatiosta ja jokainen työpäivä on lisää omaan kassaan, toteaa Kirsti. 

Työssä ikävintä on se, että joskus työt tulee vietyä kotiin. Yrityksen johdossa on myös paljon stressiä aiheuttavia tekijöitä, joten ihan heikkohermoisille Kirsti ei työtään suosittele.

“Sen jälkeen tulee rauhallisempi hetki” 

Tulevaisuuden toiveet liittyvät kauppojen tekoon Japanin suuntaan. 

-Sen jälkeen tulee rauhallisempi hetki, vuoristorataa on ollut jo niin pitkään kuin olen siellä ollut, huokaisee kaunotar. 

Sen jälkeen hän haluaa keskittyä itselle tärkeisiin asioihin, kuten itsensä kehittämiseen, henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin sekä ehkä siihen uuteen ammattiin.