Laajasalon opisto on toiminut omissa tiloissaan Kuukiventiellä jo 1950-luvulta alkaen. Tiloja on laajennettu ja modernisoitu jatkuvasti. ( KUVA: Michaela Söderholm)

Suuren juhlan tuntua on aistittavissa opinahjon käytävillä. Marraskuun ensimmäisenä päivänä Laajasalon opisto nimittäin täyttää 111 vuotta.

Helsingin kristillinen opisto avattiin ensimmäisille opiskelijoilleen Sörnäisiin 1.11.1907. Vuosia vuokratiloissa eri puolilla Helsinkiä viettänyt opisto muutti Laajasaloon vuonna 1954, jonne oli vuotta aiemmin rakennettu uusi rakennus opistoa varten. Meren rannalla sijaitseva koulu sai nimekseen Laajasalon kristillinen opisto.

Nykyisin Laajasalon opistona tunnetun oppilaitoksen merkkipäivää vietetään runsaan viikon verran. Koulun rehtori Juha Matti Holopainen odottaa juhlajaksoa innoissaan. Tapahtumasarjaa on suunniteltu vuoden päivät.

Rehtori Juha Matti Holopainen tunnetaan myös lahjakkaana ja innokkaana musiikki-ihmisenä. ( KUVA: Jasmin Isberg)

– Opistolla on pitkät perinteet, joita halusimme kunnioittaa. Päätimme toteuttaa juhlinnan isosti, ja ottaa koko koulun työryhmään mukaan, hän kertoo.

– Halusimme tuoda ihmisille mahdollisuuden tutustumaan koulun toimintaan, joten marraskuun  alkupuoliskon aikana on monipuolisesti tapahtumaa, avoimista ovista aina musiikkikonsertteihin, Holopainen jatkaa.

Vastikään 58 vuotta täyttänyt Holopainen on toiminut koulun rehtorina 11 vuotta. Ennen Laajasalon opistoon rehtorin tehtäviin kutsumistaan Helsingin Evankelisen Opiston apulaisrehtorin paikalta hän on toiminut muun muassa urheilutoimittajana YLE:llä.

– Olen ollut onnekas, ja saanut kokea urallani käännekohtia 15 vuoden sykleissä. Pidän työstäni opiston rehtorina, hän summaa.

Kysyttäessä mikä rehtorin tehtävässä on tärkeintä, vastaa Holopainen ytimekkäästi.

– Luovuus. Tässä työssä on pitää olla valmis suunnittelemaan, olla muuntautumiskykyinen sekä kehittää toimintaa jatkuvasti, Holopainen kiteyttää.

Kollegoitaan mies kehuu vuolaasti.

– Meillä on upea henkilöstö, joiden kanssa yhteistyö on mielekästä. On tärkeää pystyä ideoimaan yhdessä. Opettajat eivät keskity ainoastaan yhteen ryhmään, vaan opettavat monipuolisesti eri linjoilla.

Rehtori Juha Matti Holopainen toivottaakin kaikki tervetulleiksi opiston juhlatapahtumiin.

Laajasalon opiston juhlaviikkoa juhlitaan 1-11.11.2018.

Juhlaviikko näkyy ja kuuluu Laajasalossa ja Helsingin keskustassa

Laajasalon opiston yleisölle avoimia juhlatapahtumia mainostetaan mm julkisen liikenteen kulkuvälineissä.

To 1.11.

Klo 11-14.30 juhlavastaanotto Laajasalon opistolla

Klo 15 näytelmä ”Olohuono/e” Laajasalon VPK:n talolla Yliskylänkaari 10

Klo 19.07 pääjuhla kutsuvieraille, gaalaillallinen

Pe 2.11. Avoimet ovet opistolla

Klo 10 ”Suomen historia sävelin ja sanoin” Laajasalon opistolla,

musiikkineuvos Seppo Hovi

Klo 19 Näytelmä ”Läksiäiset” Laajasalon VPK-talolla Yliskylänkaari 10

La 3.11.

Klo 19.00 Näytelmä ”Olohuono/e” VPK-talolla Yliskylänkaari 11

Su 4.11.

Klo 10 Helsingin Tuomiokirkossa pappisvihkimys, jolloin Risto Oikarinen ja Wille-Hermanni Riekkinen vihitään Laajasalon opistoon oppilaitospapeiksi

Ma 5.11.

Avoimet ovet Laajasalon opistolla, tutustumismahdollisuus opiston eri opistolinjoihin

Klo 13 näytelmä ”Olohuono/e” Laajasalon VPK-talolla Yliskylänkaari 11

Klo 19 Näytelmä ”Läksiäiset” Laajasalon VPK-talolla Yliskylänkaari 10

Ti 6.11.

Klo 10 Historiakatsaus ”Helsinki ja Laajasalon opisto sodan aikana” Laajasalon opistolla, toimittaja Jukka Pelkonen

Ke 7.11. Avoimet ovet Laajasalon opistolla , tutustumismahdollisuus opiston eri opistolinjoihin

Klo 19.06. ”Toivon toisin maailmaan” Helsingin NMKY:n juhlasalissa Vuorikatu 17. Esiintyjinä Fredi, Iistsaid Singers ja HNMKY:n sinfoniaorkesteri.

T0 8.11. Liikuntapäivät ja avoimet ovet Laajasalon opistolla.

Pe 9.11.

Mediapäivä ja avoimet ovet Laajasalon opistolla.

Klo 18 Alumnien päivä ja iltajuhla VPK:n talolla, Yliskylänkaari 10

La 10.11.

Kurssitapaamisia alumneille

Klo 15.00 yhteislaulun iloa ja Laajasalon opiston kannatusyhdistyksen syyskokous

Klo 18 ”Toisin toivon maailmaan”Laajasalon kirkossa . Reposalmentie 13.

Esiintyjinä Fredi, Iistsaid Singers ja opiston nykyiset ja aiemmat opiskelijat.

Su 11.11.

Klo 12 juhlamessu ja kirkkokahvit Laajasalon kirkossa Reposalmentie 13.