View’n kauan odotettu debyyttialbumi on pian täällä – 17.11 droppaa Leave a Comment

 

Kun View’lta eli Juuso Ruohoselta vuonna 2015 ilmestyi synkähkö debyytti-EP Avalon, höristivät musiikkialan ammattilaiset korviaan. Samaisena vuonna Rumban ja YleX:n Tulevaisuuden tusina -äänestyksen kakkossijalle kivunnut artisti julkaisee viimein debyyttialbuminsa 17. marraskuuta. Leave a Comment -nimeä kantava albumi julkaistaan sekä vinyylinä että digitaalisena.

 

Kuva: Viivi Huuska/Sony Music.

 

Levyntekoprosessi on ollut syystäkin pitkä: noin vuosi sitten Reeperbahn Festivalin yhteydessä vietiin reppu, jossa oli View’n lähes valmiin albumin sisältävä läppäri ja kovalevyt. Vaikeuksista kuitenkin selvittiin, ja nyt albumi tippuu tulevana perjantaina.

 

Tuleva albumi sisältää jo julkaistut singlet Long Night, Tribbin Sober, Deeper (Bitch Leave a Comment) ja Say It Again. Mukana fiittaamassa ovat olleet muun muassa poikkeuksellisesti englanniksi laulanut Kasmir, ja poppari Ronya.

 

– Kasmirin kanssa yhteistyö oli mahtavaa, sillä hän on mielestäni Suomen parhaita mieslaulajia, View kertoo Jussi Ridanpäälle Loopin haastattelussa.

 

Tulevan albumin kymmenestä biisistä kuusi on tehty yhteistyössä eri artistien kanssa. View’n mukaan koko proggis nousee uudelle tasolle yhteistyötä tehdessä: vastaavalle tasolle ei yksin pääsisi.

 

Sony Musicin tiedotteessa View avaa levyn olevan soundimaailmallisesti erilainen kuin Avalon-EP.

 

Etelä-Koreasta Suomen kautta keski-Eurooppaan

 

Debyyttialbumin julkaisusta alkaa marraskuussa kiertue, joka kattaa Suomen lisäksi Etelä-Korean, Sveitsin, Itävallan ja Saksan. Julkkarikeikkaa juhlitaan Helsingin Korjaamolla 2. joulukuuta ja samalla ensi-iltansa saa Leave a Comment -lyhytelokuva.

 

Englanniksi räppäävä artisti tähtää selkeästi ulkomaille. Tummasävyinen ja melankolinenkin musiikki kielii ainakin suomalaisuudesta.

 

Kansainvälinen menestys saattaa hyvin kolkutella nurkan takana, sillä aivan hiljattain View solmi levytyssopimuksen saksalaisen Cargo Recordsin kanssa.

 

– Mielestäni asioiden tulee olla hyvin Suomessa, että voi lähteä valloittamaan ulkomaita. Ne ovat kuitenkin kaksi eri maailmaa, View pohtii MTV:n haastattelussa.

 

Lähteet: Sony Music, Rumba, FUM, MTV, artikkelikuva Henri Juvonen

 

Vastaa

Tuoreimmat