Uusia naisartisteja ilmestyy Suomen musiikkimarkkinoille kuin narkkareita Piritorille

Suomen musiikkiskeneen tupsahtelee jatkuvalla syötöllä uusia artisteja. Spotifyn Suomen 50 viraalisinta -listalla vilkkuu toinen toistaan tuntemattomampia nimiä. Aikana, jolloin vaikka omakustannedemon julkaisu on helpompaa kuin koskaan aiemmin, voi musiikin suurkuluttajankin olla vaikea pysyä kyydissä mukana. Tässä jutussa esillä on viisi kirjoittajan mielivaltaisesti nostamaa, ajankohtaista naisartistia.

Riikka Jaakkola. Kuva: Mirja Hussain.

Riikka Jaakkola nousi julkisuuteen röyhkeällä rock-menollaan  vuoden 2016 The Voice of Finland -ohjelmasta sijoittuen toiseksi vain 16-vuotiaana. Nyt Jaakkola on keikkaillut bändinsä kanssa vuoden verran, ja meininkiä lavoilla on kuvattu energiseksi ja vaivattomaksi. Debyytti-EP Näkyjä nään ilmestyi viime kesänä.  Lokakuussa omakustanteena julkaistu Lokakuu-single on kaikessa masentavuudessaan varsin piristävä tekele nykyisille listoille. Biisissä on bluesahtava ote, ja koneella tuotetun taustaraidan sijasta soivat aidot instrumentit.

Vesta. Kuva: Andre Pozusis

Kuhina Vestan ympärillä alkoi viime vuonna, kun hän fiittasi räppiryhmä Töölön Ketterän Valitsemaanne numeroon -biisissä. Kesäkuussa julkaistu eroveisu Sun katu määrittelee tulevan ensijulkaisun suuntaa. Vaikka pop-kappaleista onkin kyse, ei hittiefekteillä mässäillä. Vestan ääni on varsin lumoava.  PMMP:täkin fanittava artisti työskentelee parhaillaan kyseisen yhtyeen kanssa hittejä tahkonneen huipputuottaja Jori Sjöroosin kanssa.

Ella Lymi. Kuva: Ville Juurikkala

Ella Lymi ponnistaa jo valmiiksi taiteellisesta perheestä, sillä hän näyttelijöiden Tiina Lymin ja Eero Ahon tytär. Lymin biisi Mulle käy soi Äkkilähtö-elokuvassa vuonna 2016, jonka jälkeen julkaisuun tuli vielä Saara Törmän ja Aku Rannilan kanssa kirjoitettu Poikii on -kappale samaisena vuonna. Poppibiisit ovat melko ajattomia näinkin nuorelta naiselta. Lymi on keikkaillut lokakuussa niin Kallion On the Rocksissa kuin Annankadun Bar Loosessakin. Debyyttialbumin on määrä tulla ulos vielä tänä vuonna.

Titta. Kuva: Sony Music

Melko uunituorettakin pop-musiikkia tarjoilee Titta singlellään Polttomerkki. 3. marraskuuta ilmestynyt poppikipale möllöttelee tällä hetkellä Spotifyn Suomen 50 viraalisinta -listan sijalla 20. ja suunta lienee nousujohteinen. Nainen on aiemmin saanut radiokuuluvutta hitillään Maailma loppuu tänään. Titta osallistui aikanaan ensimmäiselle Idols -tuotantokaudelle sijoittuen kahdentoista parhaan joukkoon. Tällä hetkellä hän keikkailee ja työskentelee uuden musiikin parissa huipputuottajien kanssa.

Litku Klemetti. Kuva: Marko Kauko.

Musiikkilehti Soundin vuoden 2016 tulokaspalkinnonkin saaneen Litku Klemetin ote rockiin on ehdottoman omintakeinen EDM-jumputuksen vallatessa markkinoita. Klemetin yhtyeen Suomi-iskelmäänkin vivahtava debyyttialbumi Juna Kainuuseen ilmestyi tammikuussa ja seuraavaa sopii odotella keväälle 2018. Aikaa sekä tarmoa naisella tuntuu riittävän moneen suuntaan, sillä syksyllä biisejä on ilmestynyt niin punk-ryhmä Mäsältä kuin progerockia soittavalta Zorseltakin.

Lähteet: Sony Music, Soundi, Etelä-Suomen Sanomat, Ylex, Me Naiset, artistien Facebook-sivut

Tuoreimmat