Turinaa kauppahallissa

Työ on tärkeä, mutta ei siinä kaikki.

 

Vantaalainen Sari Virtanen on ollut myyjänä Hakaniemen kauppahallissa sijaitsevassa Siirtomaatavaraliike Parhialassa melkein 20 vuotta.

Yli sata vuotta vanha liike myy erilaisia kahveja, teetä, mausteita ja makeisia.

53-vuotias Virtanen on tyytyväinen työhönsä ja nauttii erityisesti sen sosiaalisesta luonteesta. Paikka on myös omanlaisensa.

– Kauppahalli on ympäristönä erilainen kuin muut. Meillä on paljon vakituisia asiakkaita, jotka käyvät kerran päivässä. Paljon japanilaisia ja kiinalaisia turisteja käy, jotka ovat nyt löytäneet tänne. Presidenttikin käy, kertoo Virtanen.

10-vuotiaan tytön äitinä Virtaselle perhe on tärkeä, mutta työ on elämässä keskeinen tyydytystä- ja merkitystä tuova seikka

– Jos töissä on kaikki ok, niin se vaikuttaa myös kaikkeen muuhun.

– Vapaa-aikana lenkkeilen ja ulkoilutan koiraa. Tyttären kanssa käydään uimassa. Jos minulla olisi enemmän aikaa, niin maalaisin. Tykkään myös tehdä jotain puutarhassa.

Työssään hän voi kuulemma oma itsensä, eikä hänen esittää positiivista.

–  En ole ikinä ollut mikään esittäjätyyppi. Olen normaali, enkä esimerkiksi ylikohtelias.

Työaika on perus aamukahdeksasta neljään.

 

Hallissa ollaan läheisiä tuttuja muiden liikkeiden työntekijöiden kanssa.

–  Tulen töihin iloisin mielin. En haikaile paremmista töistä. Totta kai sitä voin ajatella että miksi minä en tienaa enemmän tai ole jossain muualla, mutta en tiedä, viihtyisinkö muualla. Unelmoin joskus somistajan työstä, kukka-asetelmien tekemisestä, mutta se ei olisi toisaalta työtä ihmisten parissa. Palkkaankin olen tyytyväinen.

Virtanen on ollut elämänsä aikana vain kuukauden työttömänä. Hänellä on kampaajan koulutus ja ennen Parhialan liikkeeseen tulemista hänellä oli kenkäkauppa, joka meni konkurssiin.

– Olen ylpeä tekemästäni työstä, mutta ei minua silti kannata pelkän työn perusteella määrittää.

 

 

Antti Jumppainen

Vastaa

Tuoreimmat