Tukikohta ry kerää asunnottomia naisia hemmoteltaviksi asunnottomien yönä

Helsingissä järjestetään tänään 17. lokakuuta asunnottomien yö. Pitkin Helsinkiä on erilaisia tapahtumia asunnottomille, kuten vaatekeräystä, hiusten leikkuuta sekä ruokailua.

Vaatteita lojumassa Sörnäisissä

Astuessani ulos Sörnäisten metroasemalta huomasin heti, että ”piritori” nimeä kantava Vaasanpuistikko kuhisi asunnottomia. Paikalle oltiinkin pystytetty teltta, jossa oli tarjolla syötävää.

Matkani kävi Vallilaan, missä tukikohta ry järjesti asunnottomille naisille erilaista ohjelmaa. Tarjolla oli akupunktiota, jalkahoitoa, kynsien lakkausta, käsien hoitoa ja hiusten leikkuuta. Tällaista ei ole ennen järjestetty asunnottomien yössä. Paikka vaikutti viihtyisältä ja kodikkaalta.

Tukikohta ry:n palveluohjaaja Mirka Haili kertoo olleensa ennenkin mukana asunnottomien yössä.

”Viime vuonna me jakauduttiin Dallapenpuistoon, jossa jaoimme mehua ja pullaa, mutta tällaista hyvinvointia ja hemmottelua ei ole ennen ollut”.

Hoitojen toteuttamisessa on mukana ammattikampaajia, omaa henkilökuntaa sekä vapaaehtoisia kävijöitä.

Haili odotti paikalle tulevan paljon porukkaa.

”Meillä on täällä keskiviikkoisin päiväsaikaan asiakkaille tarjolla lämmintä ruokaa, ja niissä käy noin 50 ihmistä, niin kyllä me ajatellaan, että saman verran kävisi tänäänkin”, Haili toteaa tyytyväisenä.

Tukikohta ry tiedotti asunnottomien yöstä facebookissa, sekä asiakkailleen omissa tiloissaan. Tapahtuma on mainittu myös esitteessä, jossa on merkitty kaikki asunnottomien yön pisteet.

Tukikohta ry on suunnattu päihteidenkäyttäjille. Maanantaisin tarjolla on puuroa ja leipää ja keskiviikkoisin lämmin ruoka. Järjestö tarjoaa palveluohjausta ja ryhmätoimintaa.

”Toisissa tiloissa meillä on päihdekuntoutusta ja työelämään suuntaavia kursseja päihdekuntoutujille”.

Tilat sijaitsevat Kirstinkadulla ja Mäkelänkadulla.

Tyytyväisin mielin lähdin vielä käymään Dallapenpuistossa, missä bongasin erään asunnottoman naisen. Hän kertoi viihtyvänsä asunnottomien yössä, ja menevänsä myöhemmin tukikohta ry:n hemmotteluiltaan.

”Ihan hyvä, kun tällaista järjestetään, tapaa vähän muitakin samassa jamassa olevia ihmisiä ja onhan meitä aika paljon´´, nainen sanoi naurahtaen. ”On myös hyvä, että muutkin ovat kiinnostuneita”, hän jatkoi viitaten minuun.

Nainen on ollut ennenkin mukana asunnottomien yössä, ja kertoi osallistuvansa tulevinakin vuosina, kunhan tapahtumaa järjestetään.

Kuva ja teksti: Aino Volanen

One Response to Tukikohta ry kerää asunnottomia naisia hemmoteltaviksi asunnottomien yönä

Vastaa

Tuoreimmat