Thiam avasi perjantaisen bileillan The Circuksessa – ”Haluan, et ihmiset kuulee mun musiikkia.”

Thiamin luomia koristavat oranssit rajaukset, jotka käyvät yhteen nuoren miehen kirkkaan oranssin takin kanssa. Parin tunnin kuluttua Thiam kipuaa The Circuksen lavalle tehden ensimmäisen ison keikkansa. Mahdollista hermostuneisuutta on kuitenkin vaikea havaita.

Kuva: Riikka Möhkölä

17-vuotias laulaja-lauluntekijä Thiam opiskelee toista vuotta Kuopion taidelukiossa musiikkilinjalla. Vaikka vakituinen koti on yhä Kuopiossa, on Thiam viettänyt viime aikoina lukuisia viikonloppuja Helsingissä. Tänä perjantai-iltana on luvassa keikka ruotsalaisen mega-menestys Mohombin lämmittelijänä.

Thiamilta on 13. lokakuuta ilmestynyt Spotifyhin Make me burn -debyyttisingle.

– Ihan konkreettisesti biisin idea syntyi, kun olin saunassa. Mulla oli silloin sellainen tilanne elämässä, että kaipasin elämääni jotain suurempaa. Tuntui, että lähipiirissä oli vain tylsiä ja harmaita ihmisiä. Koen itseni aika temperamenttiseksi, ja musta olis kivaa, että ihmisissä olis jotain särmää. Kaipasin ihmisiltä ääritunteita. Sitten mä heitin löylyä ja siitä tuli Make me burn, Thiam naurahtaa.

Biisissä yhdistyy elementtejä niin nykypopista kuin soulistakin. Sen sijaan listahittejäkin dominoivat tropic house -tyyliset efektit loistavat poissaolollaan.

Thiam itse kuuntelee paljon hip hoppia ja R&B:tä, jotka vaikuttavat ainakin alitajunnassa hänen omaan musiikin tekemiseen.

– Mun musiikki on raikasta soundillisesti. Siinä on poppia, reggaeta, soulia, R&B:tä, hiphoppia… Aikalailla semmoinen hybridi. Yritän aina tehdä biisin kerrallaan yhtenäisen discografian sijasta.

– Alicia Keys on yks suurimmista suosikeista. Michael Jackson taas on vaikuttanut mun esiintymiseeni.  Muita hyviä on Nicki Minaj, John Legend, Sam Smith, Amy Winehouse, Thiam listaa.

Amy Winehouse on tehnyt miehenalkuun suuren vaikutuksen muutoinkin kuin vain musiikillisesti.

– On ihailtavaa, miten joku on saanut niin rikkinäisistä asioista niin hyvää musaa aikaiseksi. Tulee fiilis, et vaikka ois kuinka paskaa niin siitä saa revittyä jotain hyvääkin, joka vaikuttaa sitten muihinkin ihmisiin. Tähän pyrin itsekin. Mutta sama ilon kanssa, siitäkin saa aikaan hyviä biisejä.

Keikka ensimmäinen laatuaan

Vaikka julkaistuna on vasta debyyttisingle, on Thiamilta luvassa uutta musiikkia: hänen mukaansa piakkoin.

– Oon kirjoittanut biisejä tosi paljon. Toivottavasti ihan albumillinen saadaan ulos. Tosi helposti ihmiset saattaa tehdä sen päätöksensä musiikista yhden biisin perusteella. Toiveena olisi, että saisin julkaista tulevaisuudessakin musiikkia paljon. Mun haaveet ei liity varsinaisesti mihinkään suosioon: enemmän haluan, et ihmiset kuulee mun musiikkia. Pystyn itsekin hahmottamaan omaa musikaalisuutta ja artistiutta koko ajan paremmin.

Kuva; Riikka Möhkölä

Thiam avaa illan kolmella biisillä. Biisit tarjoilevat monenlaisia tunteita.

– Ne ovat kaikki todella erilaisia biisejä. Make me burnin aikana mulla on tanssijat mukana, mutta muutoin se on aika one man show. Tämä on mun ensimmäinen isompi keikka, Thiam kertoo.

The Circukseen on tullut varsin mukavasti väkeä, kun kello lyö yksitoista ja Thiam astuu lavalle. Eturiviin on valunut uutuusnimestä kiinnostuneita nuoria naisia, jotka kiljuvat asiaankuuluvasti Thiamin laulaessa korkealta.

Thiamin hienovarainen tanssahtelu Make me burnin aikana saa yleisön liikkumaan musiikin tahdissa, ja kun kolmen biisin maistiainen on ohitse, jää tunne, että vastahan tämä lähti käyntiin. Aivan kuten Thiamin urakin.

Tuoreimmat