SYMPPIS LÄMMITTÄÄ ASUNNOTTOMIEN YÖTÄ KONTULASSA

Kontulan Symppis

Kontulan Symppis osallistui 17.10 järjestettävään Asunnottomien Yöhön Helsingissä. Symppiksen pääasiallinen tarkoitus on vähentää siellä käyvien ihmisten päihteiden käyttöä, parantaa heidän elämänlaatuaan ja saada heidät osallistumaan yhteiseen toimintaan.

 

“Täällä on ollut tänään tosi hyvin porukkaa heti avaamisesta asti.” Symppiksen päihdetyöntekijä, Sirpa sanoo hymyillen.

 

“Normaalisti meiltä saa lähinnä kahvia ja puuroa. Mutta sana on näköjään levinnyt nopeasti ihmisten joukossa täällä poikkeuksellisesti tänään tarjoiltavasta intialaisesta ruuasta ja keitosta. Meille pääsee tänään myös ilmaiseen hiustenleikkuuseen ja hakemaan itselleen talvitakin, jos sattuu olemaan sellaisen tarpeessa.”

 

Lisää uusia omistajiaan odottavia vaatekappaleita oli mahdollista saada myös Kontulan metroaseman vieressä sijaitsevalta D-Asemalta. Siellä oli tarjolla talvitakkien lisäksi useita hanskoja, sukkia, pipoja ja kaulaliinoja.

 

“Tää viikko on ollut meillä myös suuhygienia viikko.” Sirpa jatkaa. “Ollaan jaettu sen kunniaksi täällä Symppiksessä hammasharjoja ja xylitoli-karkkeja ihmisille. Sen lisäksi meidän asiakkaat pääsee tällä viikolla halutessaan ilmaiseksi suuhoitoon itäkeskukseen meidän kautta.”

 

Symppiksessä on mahdollista saada myös korva-akupunktio hoitoja.

 

Korva-akupunktion viiden pisteen menetelmä on kehitetty huumeriippuvuuden hoitoon. Itse hoidossa asiakkaan korviin pistetään viisi pientä steriiliä akupunktioneulaa, joita pidetään paikallaan noin 10-45. minuutin ajan. Korva-akupunktiolla on todettu olevan useita positiivisia vaikutuksia, jotka esimerkiksi rentouttavat, auttavat keskittymään ja helpottavat kipua, sekä unettomuus ongelmia päihderiippuvaisilla.

 

Joka maanantai ja keskiviikko Sympiksessä on avoimien ovien päivät, jolloin siellä voi käydä syömässä ja kahvilla. Asiakkaat voivat myös käyttää tietokoneita ja nettiä, pelata biljardia, lukea päivän lehtiä ja saada ammattilaisilta apua, sekä vertaistukea erilaisissa asioissa. Omia viranomaisasioita saa myös hoitaa puhelimen kautta. Torstaisin vierailevan diakonin kanssa voi käydä keskustelemassa kello 10-12 välillä.

 

Päihteiden käyttö ei ole esteenä paikalle saapumiselle ja Symppiksen tarjoama toiminta on heidän asiakkailleen täysin maksutonta.

 

– Tatu Tissari

2 Responses to SYMPPIS LÄMMITTÄÄ ASUNNOTTOMIEN YÖTÄ KONTULASSA

Vastaa

Tuoreimmat