Pitkäaikainen HIFK -fani Tom Koski: ”Suomen parhaat fanit”

Tom Koski on ollut HIFK -fani jo 1990-luvulta lähtien. /Sonja Antosalo

Järvenpääläinen Tom Koski on kannattanut jääkiekkoseura Helsingin IFK:ta jo 1990 -luvulta lähtien. Lempipelaaja löytyy nykyisestäkin joukkueesta ja yksi ikimuistoisimmista peleistä oli HIFK:n mestaruus kaudella 2010-2011.

Maajoukkueen kautta kannattamaan HIFK:ta

Tom Koski alkoi kannattamaan HIFK:ta 1990 –luvulla. Yksi hänen lempipelaajistaan oli Leijonien ensimmäisen MM –mitalin Prahassa 1992 voittanut maalivahti Sakari Lindfors.

– Mä olin nähnyt hänet HIFK:ta ennen maajoukkueessa. Mä oikein häkellyin ja kysyin faijapuolelta, että onko toi Sakari Lindfors, joka on tuolla HIFK:n maalissa. Siitä se kipinä lähti hyvin pitkälti, Koski muistelee.

Nuorempana jos HIFK:lle tuli häviöitä, Tom menetti helposti yöunensa.

– Vieläkin kiukuttelen kuin pikkulapsi, jos tulee noita häviöitä. Välillä, en nyt joka matsis, koska niitä tulee niin paljon, mutta siis tunteella elän.

Iän myötä fanitus on kuitenkin hieman rauhoittunut. Livenä Helsingin Jäähallilla Tom ei käy nykyään kovin usein, sillä hänellä on perhettäkin. Nyt hän katsoo televisiossa Ruutu –palvelun avulla käytännössä kaikki HIFK:n pelit.

Mestaruus 2011 ja ulkoilmaottelut parasta

Kaikista ikimuistoisimpia HIFK –pelejä Tomilta löytyy kaksi.

– Ikimuistoisin peli on vuodelta 2011 se ratkaisufinaali Espoossa, kun olin 13 vuotta odottanut sitä mestaruutta, Tom kertoo.

HIFK voitti tuolloin jääkiekon Suomen mestaruuden Espoon Bluesia vastaan.

Myös kaikki ulkoilmaottelut HIFK:n ja Helsingin Jokereiden välillä ovat jääneet hyvin Tomin mieleen. Viimeisin HIFK:n ulkoilmaottelu Oulun Kärppiä vastaan ei yllä vielä samalle tasolle.

– Jokerit on Jokerit, se vetää tunteisiin aina.

Ulkoilmaotteluissa Jokereita Tomia kiehtoi paikalliskamppailu.

– Sitten se viimeinen ulkoilmaottelu ratkaisi sen, kummalla on enemmän voittoja keskinäisistä peleistä. Se oli niin uutta se ulkoilmaottelu. Oli aina hienoa, kun Jokereita vastaan oli matsi.

Enää ulkoilmaotteluita ei ole HIFK:n ja Jokereiden välillä ollut, sillä Jokerit siirtyi kaudella 2014-2015 Venäjän monikansalliseen jääkiekkoliigaan KHL:ään.

Lempipelaajia sekä menneissä että nykyisessä joukkueessa

Tom Kosken lempipelaaja lapsuudessa oli HIFK:n maalivahti Sakari Lindfors. Myös muitakin suosikkipelaajia löytyy.

– Sitten seuraavassa vaiheessa oli Kimmo Kuhta, ja sitten Ville Peltonen.

Nykyisestä HIFK:n joukkueesta Kosken lempipelaaja on Joonas Rask.

– Se on niin sellainen taistelija ja antaa kaikkensa.

”Fanit, Nordis ja perinteet”

Jos jotakuta kiinnostaisi kannattaa Helsingin IFK:ta, Tomilla on siihen hyvä vastaus.

”Suomen parhaat fanit, perinteet ovat mielettömät ja punainen paita, sehän vetää aina puoleensa, ja kaksikielisiä. Kaikki, mikä ärsyttää muita. Kyllähän se on fanit, Nordis ja perinteet.”

Teksti: Pekka Luokkala

Kuva: Sonja Antosalo