Pikaruokaketjut vastaavat vegaanibuumiin

 

Vegaaninen ruokavalio on kovassa nosteessa. Kauppoihin on ilmestynyt runsaasti vegaanisia tuotteita, ja ravintoloissa saa annoksia ilman eläinperäisiä raaka-aineita. Myös monet pikaruokaketjut ovat lähteneet tähän buumiin mukaan. Ja miksi eivät lähtisi.

 

 

 

 

Suomalaista Hesburgeria verrataan Suomessa usein yhdysvaltalaiseen McDonald’siin. Hesburger kerkesi ensimmäisenä vastata vegaaniruokavalion suosioon. Hesburgerista saa valmiina vegaanisen annoksen, kun taas McDonald’sista sitä ei löydy vielä ollenkaan. Tosin McDonald’s otti kokeiluun 4.10 vegaanisen hampurilaisen Tampereen ravintoloissa. Tämä kokeilu oli 21.11 asti ja ainoastaan Suomessa. Närkästystä aiheutti monille, että sitä ei saanut muualta Suomesta. Saa nähdä tuottiko kokeilu tulosta, ja kävivätkö Sipsikaljavegaanit tarpeeksi syömässä hampurilaista? Saadaanko myös Mäkkärissä nauttia näitä täysin kasviperäisiä annoksia tulevaisuudessa?

 

 

Hesburger hoksasi markkinaraon

 

 

Hesburgerista saa siis vegaanisena Kasvistortillan. Sieltä saa myös Soijatikkuja kananmunattoman chilimajoneesin kera. Myös Hesburgerin kasvishampurilaisen saa muutettua vegaaniseksi, jos vaihtaa majoneesin. Tämä vaihdos tosin maksaa majoneesin hinnan verran, joka on ärsyttänyt muun muassa Sipsikaljavegaanit –ryhmäläisiä Facebookissa. Kysymys kuuluukin, miksi kasvishampurilaisesta ei tehty saman tien vegaanista?

-Olemme saaneet niistä paljon positiivista palautetta, niin suoraan ravintoloihin kuin sosiaalisessa mediassakin. Kasvissyönti on selkeä kasvava trendi ja uskomme kysynnän lisääntyvän entisestään tulevaisuudessa, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti Helsingin uutisten artikkelissa.

Kasvissyönti ja vegaaniruokavalio ovat vaan eri asia. Ja juuri tämä vegaaniruokavalio on kovassa nosteessa.

 

 

Myös vegaanit himoitsevat pikaruokaa

 

Amerikkalaiset McDonald’s ja Burger King ei vielä kumpikaan tarjoa pikaruokaa vegaaneille. McDonald’s tosin luultavasti tulevaisuudessa tulee tarjoamaan. Vasta äskettäin Suomessa auennut Taco Bell on ottanut myös vegaanit huomioon. Sielläkään ei tosin valmista annosta ole, mutta kassalta kysyessä annoksesta saa muokattua täysin kasviperäisen. Suomalainen nyhtökaura löytyy Taco Bellin valikoimasta.

Suomalaiset ravintolat tuntuvatkin olevan edelläkävijöitä Suomen pikaruokaskenessä. Hesburger ei ole ainoa pikaruokaa tarjoava yritys, josta saa täysin vegaanisen annoksen.

 

 

Helsingin paras katuruokaravintola

 

Fafa’s on perustettu vuonna 2011. Tällä hetkellä Fafa’s on levinnyt Helsingistä myös muualle Suomeen. Tampere, Lahti, Turku, Jyväskylä ja Lappeenranta saavat myös nauttia näistä upeista raikkaista tuotteista. Fafa’sin vegaaniannosten lista on parempi kuin missään muussa pikaruokaketjussa Suomessa. Vegaanisia pitaleipiä löytyy kolmea sorttia. Listalta löytyy myös vegaaninen Meze –annos. Myös pikkupurtavaa löytyy täysin kasviperäisenä. Fafa’s on paikka, johon voi turvallisesti mennä niin vegaanisena, sekasyöjänä kuin keliaakikkonakin. Iso peukku Fafa’sille ja toivotaan, että heidän kasvutarinansa jatkuu.

Saa nähdä, miten tulevaisuudessa muut pikaruokaketjut vastaavat vegaanituotteiden kysyntään. Itse uskon, että tämä ei ole ohimenevä trendi vaan ihmiset ovat entistä tietoisempia siitä mitä syövät.

Ja roskaruoka pysyy pinnalla ainakin satavarmasti!

 

 

Lähteet: www.helsinginuutiset.fi , www.fafas.fi , www.burgerking.fi

 

 

Teksti: Marianne Kokkonen

Kuvat: Creative Commons, Wikimedia Commons

Vastaa

Tuoreimmat