Myllypurossa juhlittiin 100-vuotiasta Suomea lasten kulkueella

 

Myllypuron perhepäivähoitajat Nora Sefrani ja Ulla Suomela järjestivät 5.12 itsenäisyyspäivän juhlakulkueen, johon osallistuivat myös ryhmäperhepäiväkoti Nekku, ryhmäperhepäiväkoti Pikku-Mylly ja päiväkoti Haikara.

 

 

Aamu yhdeksän jälkeen lapset ja hoitajat kokoontuivat Orpaanportaan kirkkopuistoon. Lapsille jaettiin kynttilät, jota ei vielä laitettu palamaan, ettei kävisi vahinkoja. Kynttilöiden jaon jälkeen lapset asettuivat jonoon. Etummaiseksi pääsi rumpua soittamaan Saaga Helin, ja Suomen lippua kantamaan Safia Koski. Kulkue kulki kohti Myllypuron Vanhustenkeskusta. Siellä kynttilät sytytettiin palamaan, ja aseteltiin muodostelmaan, josta tuli numero 100. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Vanhukset katselivat ikkunoista ja vilkuttivat lapsille. Kynttiläasetelman valmistuttua huusivat lapset kolme kertaa hurraa-huudon.

 

 

Lapset Tete Vettenranta, Luka Saaranen, Safia Koski ja Saaga Helin lähtövalmiina kulkueeseen.
Juhlakulkue etenee.

#Suomi100

 

Perhepäivähoitoa 50 vuotta Helsingissä

Perhepäivähoitajat Nora Sefrani ja Ulla Suomela sekä lapset Tete Vettenranta, Saaga Helin, Luka Saaranen ja Safia Koski.

 

Perhepäivähoitoa aloitettiin kehittämään Suomessa vuonna 1964 ja sen vahvana puolestapuhujana toimi Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Perhepäivähoidossa arvostettiin ja arvostetaan edelleen pieniä ryhmäkokoja. Neljä ja puoli lasta ryhmässä.

 

-Osa lapsista on hoidossa puolikkaan päivän, sitä tuolla puolikkaalla meinataan. Ei valita ylä- tai alapäätä, Ulla Suomela naurahtaa.

 

Myllypuron perhepäivähoitajat järjestivät kulkueen Myllypuron Vanhustenkeskukselle. Keskuksella oltiin iloisia ja vastaanottavaisia.

 

-Alamme vuodenvaihteen jälkeen käydä kerran kuussa siellä laulamassa ja askartelemassa vanhusten kanssa, Nora Sefrani kertoo.

 

Perhepäivähoito Myllypurolla on myös oma Instagram-tili https://www.instagram.com/perhepaivahoito_myllikka_itis/ .

 

-Yritämme tehdä perhepäivähoidosta nuorekkaan, Nora naurahtaa.

 

 

Teksti ja kuvat: Marianne Kokkonen

 

 

Vastaa

Tuoreimmat