Marraskuu on kynttilöiden kulta-aikaa – Aleksanteri Hakaniemen uusi single ei turhia toiveita elättele

 

Aleksanteri Hakaniemi julkaisi perjantaina 10. marraskuuta viidennen singlensä Kynttilät tulevalta debyyttialbumiltaan. Artistinalku on toiminut aiemmin keikka-DJ:nä Justimukselle sekä Eveliinalle ja laulanut taustoja Reino Nordinille. Hakaniemi noussee vielä kovaan seuraan, sillä tänä vuonna julkaistuista singleistä kolme on ylittänyt kultarajan ja yksi platinarajan.

 

Kuva: Kerttu Malinen/Sony Music

 

Kahdeksanvuotiaana kitaran käteensä napannut Hakaniemi aloitti laulamisen 15-vuotiaana.

 

Kolme vuotta sitten Kouvolasta Helsinkiin muuttanut Hakaniemi esiintyi trubaduurina Kouvolassa kaduilla, terasseilla ja baareissa. Armeijan vihreissä mies tapasi Sami Harmaalan Justimuksesta, joka pyysi miestä Hakaniemen heidän keikoilleen DJ:ksi.

 

Laulajan ura sooloartistina käynnistyi viime vuoden lopulla, kun esikoissingle Etsi mut ilmestyi. Biisit syntyvät yhteistyössä nuoren tuottajan Rafaelin kanssa.

 

– Yleensä kirjoitan ja sävellän biisit ja laitan ne iPhone-sanelimeen. Sitten lähetän ne Rafaelille.  Ollaan molemmat kaks ihan nevöhööd-jätkää, mutta ollaan vaan alettu tekemään. Se 1 + 1 on enemmän kuin kaks, Hakaniemi jutteli toukokuisessa Suomipopin haastattelussa.

 

Liekit hyytyivät eroon

 

Kynttilät-single on noussut lyhyessä ajassa Spotifyn Suomen Top 50 -listan sijalle 12. Kuin niin monet miljoonat muutkin tekstit, käsittelee kyseinen biisikin eron jälkeistä elämää ja tunteita.

 

– Kun kirjoitin Kynttilät-biisiä, kirjoitin todella paljon yöaikaan. Parisuhde oli juuri päättynyt, joten biisi tuli kuin itsestään, Hakaniemi kertoo biisin synnystä.

 

Nuorella miehellä on plakkarissa jo hieno keikkahistoria dj-dekin takaa sekä taustalaulajana. Tällä viikolla Hakaniemi keikkailee perjantaina Varkaudessa WanuvaRockissa, joka on ikärajaton tapahtuma sekä lauantaina Forssassa Club 54 & Rock’s Cafe/Roof Barissa.

 

Lähteet: Sony Music, Radio Suomipop

 

Vastaa

Tuoreimmat