Koripallohuumaa sateisella Kansalaistorilla

 

Koripallon EM-kisojen patsas.

Koripallon EM-kisojen patsas.

Kansalaistorilla on koripallon EM-kisojen Suomen lohkon (31.8-6.9.) aikana ilmainen fanikatsomo, jonne kaikki halukkaat voivat tulla seuramaan Susijengin pelejä jättiscreeniltä.

Markkanen vastaanottamassa vierailijoita

Lauri Markkasta esittävä näköispatsas toivotti vieraat fanzonelle tervetulleeksi.

Lauri Markkasta esittävä näköispatsas toivotti vieraat fanzonelle.

Kansalaistorilla on hiljaista 31. elokuuta torstaina, mikä voi johtua sateisesta säästä. Torilla on kuitenkin yksi hahmo, joka erottuu hyvin pituudensa ansiosta. Hän ei ole kuitenkaan oikea ihminen, vaan näköispatsas. Patsas esittää koripallolupaus Lauri Markkasta, joka varattiin viime kesänä NBA:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella seitsemäntenä pelaajana.

Kaksi Susijengin pelipaitaan sonnustautunutta miestä menee kummastelemaan tätä patsasta. Toinen näistä miehistä on kotoisin samasta kaupungista kuin Markkanen, Jyväskylästä.

”Suomi vie”

Patsasta kummastelleiden kaverusten nimet ovat Iiro ja Perttu. He ovat tulivat Kansalaistorille kannustamaan Suomen voittoon.

”Olen pelannut koripalloa kahdeksan vuotta. Nykyisin toimin valmentajana”, Iiro paljastaa.

”Minä innostuin koripallosta, kun katsoin Susijengin pelejä”, Perttu kertoo.

 

Iiro(vasemmalla) ja Perttu (oikella) tulivat Kansalaistorille kannustamaan Suomen voittoon.

Iiro(vasemmalla) ja Perttu (oikella) tulivat Kansalaistorille kannustamaan Suomen voittoon.

Pertun suosikkipelaaja Susijengin pelaajista on Lauri Markkanen, koska heillä on sama kotikaupunki. Iiron suosikkipelaajia ovat kokeneet Sasu Salin ja Petteri Koponen.

Pertulla on tarkka näkemys siitä, kumpi voittaa torstai-illan Suomi-Ranska pelin.

”Suomi vie! Lauri Markkanen ratkaisee pelin viimeisillä sekunneilla kolmen pisteen heitolla”, Perttu ennustaa.

Perttu ja Iiro menevät sunnuntaina Hartwall Areenalle katsomaan Suomi-Puola-pelin.

Fanzone-alueella jättiscreenin lisäksi ruokaa, juomaa ja pelejä

Fanzonella oli tarjolla myös ruokaa ja juomaa.

Fanzonella oli tarjolla myös ruokaa ja juomaa.

Kisakatsomon ja jättiscreenin lisäksi fanzone-alueella on muitakin palveluja. Jos alkaa janottaa, läheiseltä baaritiskiltä voi ostaa itselleen limsaa tai alkoholia. Nälkäisille on luonnollisesti tarjolla katugrillien ruokia. Susijengin faneille on tietenkin fanikauppa, josta voi ostaa itselleen esimerkiksi Susijengin pelipaidan.

Ruuan ja juoman lisäksi vieras voi viihdyttää itseään heittelemällä palloa koriin tai tutustumalla erilaisten yritysten pisteisiin. Esimerkiksi Helsingin pisteellä suorittamalla kuntoradan saa itselleen ilmaisen jumppakassin ja heijastimen.

Suomen peliä eivät katso ainoastaan suomalaiset

Ihmisiä menee kisakatsomoon ja tulee sieltä pois liukuhihnatahdilla. Sateisella säällä on tähän todennäköisesti iso merkitys.

Islantilaisetkin koripallofanit tulivat katsomaan Kansalaistorille Suomen peliä.

Islantilaisetkin koripallofanit tulivat katsomaan Kansalaistorille Suomen peliä.

Suomalaisten pelipaitojen joukosta erottuu myös Islannin pelipaitoja. Islantilainen kisaturistiryhmä on tullut viettämään iltaa katsomalla Suomen pelin Kansalaistorilla.

”Toivon, että Suomi voittaisi”, yksi islantilainen toivoo kisaturistiryhmästä.

Tunnelmaa kuin Hartwall Areenalla konsanaan

Kisakatsomossa on erittäin hyvä tunnelma. Kun Suomi tekee korin, paikalla oleva yleisö hurraa ja taputtaa käsiään. Jos Suomi taas ei saa koria, tai sitten Ranska saa sen tehtyä, yleisö huokaisee ja suomalaiseen tapaan hieman kiroilee perään.

Tunnelma on kohdillaan. Melkein yhtä korkealla kuin horisontissa näkyvällä Hartwall Areenalla. Ainoastaan kannatuslauluja Kansalaistorilla ei vielä kuule. Voiton tullessa  ehkä kuuluukin.

Kaikki voittivat

Perttu ennusti ennen illan peliä, että Lauri Markkanen ratkaisee voiton Suomelle erän viimeisillä sekunneilla kolmen pisteen heitollaan. Islantilainen fani taas toivoi, että Suomi voittaisi.

Sekä Pertun ennuste, että islantilaisen fanin toive toteutuivat, koska Suomi voitti Ranskan jatkoajalla 86-84. Pertun ennuste meni vain siinä mielessä pieleen, että voiton ratkaisi viisi sekuntia ennen loppusummeria kaksi pistettä heittänyt ’Jammu’ Wilson, vaikka Markkanen heittikin ennen Wilsonia kolme pisteen heiton. Voiton ratkettua Kansalaistorillla saattoi kuulla jo sateisena torstai-iltana Susijengin kannatuslauluja.

Tekti ja kuvat: Pekka Luokkala

Lähde: https://yle.fi/urheilu/3-9801645

Vastaa

Tuoreimmat