Keikkamyyjä Tino Pirttioja: ”Kun ei musta tullut rokkitähteä, niin tämä on mun tapani tehdä töitä rakastamani asian parissa.”

Hög Agency and Promotionilla leipänsä ansaitseva Pirttioja edustaa artistejaan kotikeittiöstä sekä kahviloiden nurkista.

Tino Pirttioja uppoutuu näytön syövereihin sopiessaan keikkapäivää.

Linjat käyvät kuumana. Pirttioja on saapunut tapaamispaikkaamme Kampin Espresso Houseen hyvissä ajoin. Hän vastaa puhelimeen juuri tullessani pöydän ääreen ja keskustelu keikka-aikatauluista käynnistyy soittajan kanssa. Hinnat ja päivämäärät vilahtelevat puheen seassa. Hyvät päivänjatkot toivotettuaan mies huoahtaa päivän olleen melkoinen.

– Aamulla kävin vetämässä muutamat leuat. Onnistuin siinä rusauttamaan selkäni jotenkin oudosti, ja pään kääntäminen on ollut tänään haastavaa. Tapasin juuri ensimmäistä kertaa erään potentiaalisen R&B -duon lounaspalaverissa ja nolotti, että oonko ihan muumio.

Pirttioja on juuri viime viikonloppuna taputellut kesän festarit rap-musiikin tapahtumaan Blockfestiin. Kesä alkaa olla ohi, joten on luontaista paneutua töihin täydellä tarmolla.

– Aloitin Högillä maaliskuussa. Hög itsessään on varsin tuore yritys: perustettu joulukuussa 2016. Meidän isoimpia artisteja ovat muun muassa Kube, Olavi Uusivirta – joka on itse asiassa osakas – Nopsajalka, Juno, Jonna Tervomaa. Emme ole yhden genren toimisto ja artisteja löytyy isoista poppareista pieniin räppäreihin.

Elastinen työrytmi

Pirttioja on viihtynyt Högillä vajaan puoli vuotta erinomaisesti.

– Voisi sanoa, että Hög on parasta, mitä mulle on tapahtunut työrintamalla.

Työajat sekä työpiste ovat varsin joustavia. Pirttioja herää yleensä noin seitsemän aikaan aamulla ja laittaa kahvit tulille. Työskentely tapahtuu pääosin kodin keittiöpöydän ääressä tai kaupungilla kahviloissa ja kuppiloissa.

– Meillähän ei varsinaisesti vielä ole kunnon toimistoa. Pohjoisrannassa sijaitsee Högin studiotilat, joka on tällä hetkellä meidän tuottajien ja kirjoittajien käytössä.

Mutta mihin tarvitseekaan varsinaista työpistettä, kun läppäri ja puhelin riittävät vallan mainiosti? Pirttiojan pääosainen tehtävä on myydä keikkoja edustamilleen artisteille.

– On mulla näppini pelissä erilaisissa tapahtumatuotannoissa. Kuudennelle Linjalle on lisäksi tullut järkättyä erilaisia klubi-iltoja.

Päiviä täyttävät tapaamiset yhteistyökumppaneiden sekä artistien kanssa. Töitä tehdään myös muiden ohjelmatoimistojen kanssa. Kotimaisten artistien lisäksi Hög tuo ulkomaisia artisteja Suomeen esiintymään.

Unelmaduunissa on helppo hymyillä.

Julisteliimaajasta keikkamyyjäksi

Musiikki on suuri intohimo Pirttiojalle.

– Hienointa on saada tehdä töitä musiikin parissa ja varsinkin musiikin, josta itse pitää. On upeaa pystyä itse vaikuttamaan Suomen musiikkitarjontaan ja nähdä omien artistien kasvavan aloittelijoista isoiksi tekijöiksi. Itsekin aloitin aikanaan liimaamalla julisteita kaupungilla. Monista mun artisteista on tullut tosi hyviä frendejä.

Työn ikävämpiä puolia mies joutuu pohtimaan pitkään.

– Tämän duunin tuoma stressikin on ikään kuin positiivista. Tärkeää on pitää artistit tyytyväisenä. Joskus saattaa tulla joitakin äkkiperuutuksia, jolloin meininki voi olla aika hektistä. Lisäksi tulisi olla tavoitettavissa koko ajan, mikä voi lisätä paineen tunnetta. Itse olen pyrkinyt pitämään viikonloput vapaana.

Pirttioja kokee tärkeäksi myös oman dj-duonsa Hoodwatchin eteenpäin viemisen. Högillä työskentely edesauttaa tätä missiota.

– Juttu alkoi ensin melkein puolivitsinä, mutta on niin siistiä saada soittaa oman maun musiikkia ja pitää hauskaa.

Pirttiojan puhelin on soinut haastattelun aikana muutamaankin otteeseen. Kauppa siis käy. Heitämme yläfemmat hyvästeiksi ja mies lähtee viipottamaan seuraavalle toimistolleen.

Tuoreimmat