Jokereiden tähtihyökkääjä Eeli Tolvanen odottaa innolla seuran ensimmäistä ulkoilmaottelua KHL:ssä

Jokerit pelaa historiansa ensimmäisen KHL-ulkoilmaottelunsa Kaisaniemen puistossa, Helsingissä toinen joulukuuta. Kuva Jokereiden ensimmäisestä kotipelistä Dinamo Riikaa vastaan.

Joulukuun toisena päivänä, lauantaina klo 17.00 alkaen Kaisaniemen puistossa, Helsingissä jääkiekkoseura Helsingin Jokerit kohtaa ensimmäisessä KHL-ulkoilmaottelussaan hallitsevan KHL-mestarin Pietari SKA:n. Luvassa on äärimmäisen tiukka ja kuuma kamppailu.

– Vähän erilainen peli, ei ole itse tullut vielä ulkoilmaottelua pelattua, eilisessä Jokereiden pelissä neljä pistettä Neftehimik Nizhnekamskia vastaan tehnyt hyökkääjä Eeli Tolvanen kertoi Jokereiden YouTube-kanavan videolla mietteitään tulevasta pelistä.

Suomi 100-juhlatapahtuma Kaisaniemen taivaan alla

Helsingin Jokerit siirtyi KHL:ään Liigasta kaudeksi 2014-2015, ja on siitä lähtien saanut yhä enemmän faneja ympäri Suomea. KHL:ssä Jokerit ei ole vielä mestaruutta voittanut, mutta Suomen mestaruuksia seura on voittanut kuusi.

Aiemmin Jokerit on pelannut ulkoilmaotteluita toista Helsingin jääkiekkoseuraa, HIFK:ta vastaan. Viimeisin Talviklassikko näiden joukkueiden välillä pelattiin kaudella 2013-2014 Olympiastadionilla maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Ottelu päättyi HIFK:n eduksi 1-2. Jokereiden ainoan maalin ottelussa teki yhdysvaltalaishyökkääjä Steve Moses, jolle Jokereiden ensimmäinen KHL-kausi jäi viimeiseksi seurassa.

Ulkoilmaottelussa on hieman maaottelun makua, kun vastustaja on KHL:n ylpeys, hallitseva mestari Pietari SKA, jota kipparoi Venäjälle jääkiekon maailmanmestaruuden jatkoajalla 2008 ratkaissut hyökkääjä Ilja Kovaltshuk. Joukkueesta löytyy myös 39-vuotias supertähti, maailmanmestari ja kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Pavel Datsjuk. KHL-mestaruuksia kyseisellä joukkueella on kaksi.

KHL- ja Suomi 100 –juhlatapahtuma

Jokereiden ja SKA:n välistä ulkoilmaottelua varten rakennetaan erikoiskatsomo ja aidon tunnelman välittymiseksi kaikki paikat ovat seisomapaikkoja. Ulkoilmakatsomoon mahtuu noin 18 000 katsojaa. Tämä KHL-peli on yksi sarjan 10-vuotisjuhlakauden tapahtumista ja Helsinki Ice Challenge osana Suomi 100 –ohjelmaa.

Helsinki haluaa olla yhtenä Helsinki Ice Challenge-tapahtuman mahdollistajana, ja haluaa toivottaa kaikki jääkiekkofanit ja muutkin kiinnostuneet tervetulleeksi kannustamaan sekä nauttimaan tapahtumaillasta.

Kaisaniemen puistolla iso rooli suomalaisessa jääkiekossa

Kaisaniemen puisto on ollut mukana Suomen jääkiekkohistoriassa monella tavalla. Suomen jääkiekkohistoria sai alkunsa Siltaniemen ja Kaisaniemen välisellä lahden jäällä, jolla pelattiin jääpalloa jo ennen Suomen itsenäistymistä. Kun nykymuotoinen jääkiekko saapui Suomeen, peli siirtyi luonnonjäältä Kaisaniemen puistoon jäädytetylle kentälle. Suomen Luistinliitto otti tuolloin jäähockeyn nimellä tunnetun lajin ohjelmaansa vuonna 1927, ja siitä lähtien Kaisaniemessä on pelattu säännöllisesti jääkiekkoa. Puistossa pelattiin talvi- ja jatkosodan aikana mestaruussarjaotteluita, joskus jopa pommituksia uhaten.

Huikea kokemus tulossa

Jokereiden tämän kauden puhutuin pelaaja ja joukkueen sisäistä maalipörssiä johtava 18-vuotias laitahyökkääjä Eeli Tolvanen odottaa innolla uransa ensimmäistä ulkoilmaottelua.

– Vähän erilainen peli, ei ole itse tullut vielä ulkoilmaottelua pelattua, Tolvanen kertoo Jokereiden YouTube-kanavan videolla mietteitään tulevasta pelistä.

– Kummiskin SKA vastassa. Kaikki tietää, ettei helppo peli tuu olemaan missään nimessä. Kaisaniemeen on aika huikeat puitteet tulossa. Paljon ihmisiä tulossa kattoo, niin kyllä se totta kai pienen ekstramausteen siihen tuo.

Linkki koko videoon: https://www.youtube.com/watch?v=2yyqXv6gCjE

Teksti ja kuva: Pekka Luokkala