Hyvä tunnelma ja rentoa meininkiä Helsinki Seagullsin kotipelissä

Helsinki Seagulls pelasi perjantaina17.11 Kauhajoen karhuja vastaan

Kotipelit historiallisella hallilla

Helsinki Seagulls pelaa kotipelinsä Helsingissä Töölön kisahallissa. Halli valmistui vuonna 1935, ja siellä pelattiin miesten koripallofinaali Helsingin kesäolympialaisissa 1952. Helsinkiläisjoukkueen kotihalli on siis erittäin historiallinen, jonka voi aistia katsomalla hallin yläseinällä olevia vanhoja valokuvia Helsingin olympialaisista.

Tultuani turvatarkastuksesta katsomon puolelle, salista kuuluu musiikkia. Yleisöä viihdyttää DJ, joka soittaa ennen peliä ja pelitaukojen aikana sekä elektronista musiikkia, että ysärihittejä. Tunnelma on jo nousussa, jonka huomaa omille paikoilleen saapuvista hymyilevistä ihmisistä.

DJ soitti pelissä musiikkkia.

DJ:n lisäksi katsomon läheisyydestä löytyy pöytä, josta voi ostaa itselleen Seagulls-fanituotteita. Myynnissä on muun muassa pipoja, kaulaliinoja ja Gulls-joulupaketti, johon kuuluvat yksi pari tyylikkäitä Seagulls-sukkia, muki ja kaksi ottelulippua 24.tammikuuta pelattavaan Helsinki Seagulls-Tampereen pyrintö –kotipeliin. Tämän joulupaketin hinta on yhteensä 30 euroa, eli kyseessä on melko edullinen ja hyvä joululahja ainoan helsinkiläisen koripallojoukkueen faneille.

Katsomosta voi ostaa Seagulls-fanituotteita.

Fanit luovat tunnelmaan

Hyvää melua ja fiilistä katsomossa pitävät yllä Helsinki Seagullsin uskolliset kannattajajoukot. Katsomon toisella puolella on fanijoukko, joista suurin osa on lapsia. He pitävät yllä kuitenkin erittäin hyvää ääntä.

Seagullsin fanit pitivät melua yllä.

Kun vierasjoukkue Kauhajoen Karhut saapuu Seagullsin puolustusalueelle, ja kotijoukkue on hieman pinteessä, fanijoukot rohkaisevat kotijoukkuetta huutaen rytmikkäästi ’Seagulls´ rumpujen säestämänä. Osa yleisöstäkin tarttuu mukaan kannatukseen.

Luonnollisesti kun kotijoukkue onnistuu tekemään koreja ja vapaaheittoja, meteli Töölön Kisahallissa on armoton. Kun isännät ovat neljännen neljänneksen aikana tappiolla, fanijoukot kannattavat armottomasti, jotta Seagulls onnistuisi tulemaan tasoihin ja viemään pelin lisäajalle. Tasoitus jää valitettavasti kotijoukkueen osalta haaveeksi, ja Karhut voittaa ottelun 72-67. Fanijoukot jäävät kuitenkin vielä odottamaan Gullsin parhaan pelaajan palkitsemista ja loppuseremonioita, mikä on hyvä osoitus lujasta ja uskollisesta kannattamisesta tappioidenkin hetkillä. Osa helsinkiläisistä katsojista lähtee taas sadatellen kotitappion saattelemina pois katsomosta heti loppuvihellyksen jälkeen.

Cheerleader-esityksiä ja makkaraa

Ensimmäisen puoliajan päätyttyä paikalle tullutta yleisöä viihdyttää paikallinen cheerleader-tiimi. Nuorista i’istään huolimatta cheerleaderit ovat erittäin taitavia. Ihmispyramidit ja muut kuviot onnistuvat, ja Golden Spirit-cheerleader-joukkue saa yleisöltä raikuvat aplodit.

Golden Spirit-cheerleaderseura viihdytti katsojia toisen puoliajan jälkeen.

Golden Spirit, tuttavallisemmin GS, perustettiin vuonna 1997. Kyseessä on helsinkiläinen kilpacheerleadingiin erikoistunut urheiluseura, joka tarjoaa järjestelmällisellä jäsenilleen olosuhteet laadukkaaseen sekä monipuoliseen harraste- ja kilpaurheiluun.

Seuran meriitteihin kuuluvat muun muassa Euroopan mestaruus vuodelta 2011 sekä lukuisia Suomen mestaruuksia eri kilpailuista.

Toisen neljänneksen päätyttyä pelissä on noin 15 minuutin tauko. Ensimmäisen ja kolmannen puoliajan jälkeen tauko on noin 2 minuuttia. Pidemmällä tauolla katsojilla on hyvin aikaa käydä vessassa, ja ostaa sekä Seagulls -fanituotteita ja pientä purtavaa. Suosituimpia kisaeväitä näyttävät olevan hot dogit ja makkarat. Hinnoiltaan ruuat ja juomat ovat edullisia, ja koska kortilla ei voi isäntäjoukkueen ruokapisteellä maksaa, pikkurahaa kannattaa ottaa mukaan.

Erätauolla itseään pystyi ravitsemaan muun muassa kahvilla ja hot dogilla.

Mukava pelikokemus musiikin, välinumeroiden ja ruuan kanssa

Kokemuksena Seagullsin kotipeli Töölön kisahallissa oli kaikin puolin mukava. Pelissä soi hyvä musiikki, Golden Spiritin cheerleader –esitykset olivat hienoja ja ruoka oli sekä hyvää että halpaa. Myös fanituotteitakin saa kätevästi katsomon läheltä, mikä on uusia faneja ajatellen huomioitu hyvin.

Peli päättyi Kauhajoen Karhujen 72-69 -vierasvoittoon.

Pelikin oli erittäin hyvä ja viihdyttävä siitä huolimatta, että se päättyikin kotijoukkueen, Helsinki Seagullsin, tappioon. Hyvästä tunnelmasta Töölön kisahallissa vastasivat kotijoukkueen fanit. Toki yleisöstä löytyi myös niitäkin, jotka kirosivat karvaasti, kun vierasjoukkue Kauhajoen Karhut sai tehtyä korin Gullsia vastaan, ja arvostelivat kotijoukkueen pelaajia, jos pallo ei uponnut koriin. Muuten Seagullsin koripallopeli kokemuksena oli viihdyttävä ja mukava.

Pekka Luokkala

Lähteet: Helsingin kaupunki ja Golden Spirit