Helsingin IFK pelaa ulkoilmaottelun Kaisaniemen puistossa

HIFK isännöi Kaisaniemen puistossa pelattavassa ulkoilmaottelussa Oulun Kärppiä.

Jääkiekkoseura HIFK pelaa Helsingin Jokereiden tavoin tällä kaudella ulkoilmaottelun Kaisaniemen puistossa, Helsingissä. Vastustajakseen HIFK saa viime kaudella ’säälipleijareissa’ voitetun Oulun Kärpät.

Uudet kokoonpanot, uudet valmentajat

HIFK isännöi Kaisaniemen puistossa ulkoilmaottelua, joka on osa Suomi 100 –ohjelmaa vuonna 2017. Viime kaudella neljänneksi jääneellä seuralla on tullut kaudelle 2017-2018 uusia pelaajia. Esimerkiksi Lahden Pelicansista siirtyivät hyökkääjät Juhani Tyrväinen ja Vili Sopanen. HIFK:n puhutuin pelaaja tällä kaudella on ollut 18-vuotias puolustaja Miro Heiskanen, joka varattiin viime kesänä NHL:n varaustilaisuudessa kolmantena pelaajana Dallas Starsiin. Joukkueen päävalmentajana viime kaudella toiminut vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestari Antti Törmänen siirtyi Mtv 3:lle jääkiekkoasiantuntijaksi. Törmäsen paikan päävalmentajana otti viime kaudella Turun Palloseuraa luotsannut Ari-Pekka Selin. TPS hävisi viime kaudella puolivälierissä juuri HIFK:lle.

Oulun Kärpät taas hävisi viime kaudella HIFK:lle Liigan säälipleijareissa. Kärppiä valmentanut Kai Suikkanen sai todennäköisesti huonosta menestyksestä johtuen potkut, ja hänen paikkansa päävalmentajana otti Mikko Manner, joka toimii myös Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen, Leijonien, apuvalmentajana. Kärppien nimekkäin uusi vahvistus tällä kaudella on seuraa viimeksi kaudella 2015-2016 edustanut hyökkääjä Julius Junttila. Viime kaudella Junttila pelasi SHL:ssä (Ruotsin jääkiekkoliiga) Luleå HF:n paidassa, ja johtaa tällä hetkellä Liigan pistepörssiä. 23:ssa ottelussa Junttila on tehnyt tehot 5 + 24= 29 pistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin lokakuun 17 päivä, kun Kärpät voitti kotonaan Raksilassa HIFK:n 5-0. Julius Junttila teki ottelussa kaksi maalia.

Linkki ottelun maalikoosteeseen: http://liiga.fi/ottelut/2017-2018/runkosarja/114/seuranta/

Osa Suomi 100 –juhlavuotta ja HIFK:n runkosarjaa

HIFK – Kärpät –ulkoilmaottelu on mukana Suomi 100 –ohjelmassa. Tällä tapahtumalla halutaan kunnioittaa HIFK:n 120-vuotisen historian lisäksi 100 -vuotiasta itsenäistä Suomea ja maan ylivoimaisesti suosituinta ja seuratuinta urheilulajia, jääkiekkoa. Helsingin Jokerit – Pietari SKA –ja HIFK – Oulun Kärpät –ulkoilmaottelu muodostavat yhdessä Helsinki Ice Challenge –tapahtuman, joka kokoaa yhteen jääkiekon ystävät ja kaikki muutkin.

HIFK:n ja Kärppien välinen ottelu ulkoilmasta huolimatta on yksi ottelu HIFK:n runkosarjasta. Ulkoilmaottelu sisältyy myös HIFK:n kausikorttiin kaudella 2017-2018.

Kaisaniemen puistolla iso rooli suomalaisessa jääkiekossa

Kaisaniemen puisto on ollut mukana Suomen jääkiekkohistoriassa monella tavalla. Suomen jääkiekkohistoria sai alkunsa Siltaniemen ja Kaisaniemen välisellä lahden jäällä, jolla pelattiin jääpalloa jo ennen Suomen itsenäistymistä. Kun nykymuotoinen jääkiekko saapui Suomeen, peli siirtyi luonnonjäältä Kaisaniemen puistoon jäädytetylle kentälle. Suomen Luistinliitto otti tuolloin jäähockeyn nimellä tunnetun lajin ohjelmaansa vuonna 1927, ja siitä lähtien Kaisaniemessä on pelattu säännöllisesti jääkiekkoa. Puistossa pelattiin talvi- ja jatkosodan aikana mestaruussarjaotteluita, joskus jopa pommituksia uhaten. HIFK pääsee pelaamaan Kaisaniemen puistoon viides päivä joulukuuta klo 18.30 alkaen.

VIP-palveluita HIFK:n kunniaksi

Ulkoilmaottelua varten on perustettu VIP-palveluita, joilla voi juhlistaa Suomen itsenäisyyden lisäksi HIFK:n 120 –vuotiasta historiaa. Yksi näistä VIP-paketeista, johon on vielä lippuja jäljellä, on 219 euroa per henkilö maksava Radisson BLu Plaza VIP-paketti.

Radisson Blu Plaza VIP:iin sisältyy otteluliput parhaille paikoille, buffet-illallinen, HIFK 120 v. –tuotteet, eli kaulaliina ja pipo, vaatesäilytys, VIP-passi muistoksi tapahtumasta ja ohjelmaan sisältyy muun muassa otteluennakko.

Teksti ja kuva: Pekka Luokkala

Lähteet: Liiga, HIFK, Oulun Kärpät, Iltasanoma