Forza HJK kannattaa Helsingin Jalkapalloklubia sekä kotona että vieraissa

HJK:n virallisena kannattajaryhmänä toimii Forza HJK, joka pitää kannatusta yllä Telia 5G Areenan Klubipäädyssä.

 

Kotimaisen Veikkausliigan menestyneimmän jalkapalloseuran, Helsingin Jalkapalloklubin fanitoimintaa pitää yllä Forza HJK – HJK HELSINKI FAN CLUB. Sen tarkoituksena on toimia sääntöjen mukaan HJK:n kannattajien yhdyssiteenä, kannustaa HJK:ta sekä edistää jalkapallo –ja kannattajakulttuuria positiivisessa hengessä.

 

Fanitoimintaa vuodesta 1999 alkaen

 

Fan Club Forza HJK ry on rekisteröity yhdistys, joka perustettiin vuonna 1999. HJK:n kannustamisen ja jalkapallo –ja kannattajakulttuurin edistämisen lisäksi kannattajayhdistyksen tarkoituksena on myös lisätä samoin ajattelevien ihmisten kanssakäymistä ja tarjota heille toimintafoorumi. Tämän tarkoituksen toteuttamista varten Forza HJK kehittää ja ylläpitää kannattajaryhmän näkyvyyttä sekä tunnelmaa kotiotteluissa ja järjestää ottelumatkoja sekä tapaamis– ja vapaa-ajanviettotilaisuuksia jäsenilleen.

 

Arkipäiväistä yhdistyksen toimintaa suunnittelee ja toteuttaa sen hallitus. Hallituksen valitsee vuosittain jäsenistö alkuvuodesta pidettävässä vuosikokouksessa.

 

 

Forzan jäsenenä saa paljon etuja

 

Forza HJK:n jäseneksi liittyminen on erittäin helppoa. Jäseneksi voi liittyä esimerkiksi Forza HJK:n nettisivuilla (https://forzahjk.yhdistysavain.fi/ ). Kaudella 2017 jäsenmaksu aikuisilta oli 20 euroa ja vuonna 2001 syntyneiltä ja nuoremmilta 12 euroa. Jäseneksi voi liittyä täyttämällä Forza HJK:n nettisivuilta löytyvän liittymislomakkeen. Lomakkeen täytön jälkeen sivulle tulee näkyviin ohjeet jäsenmaksun maksamisesta.

 

Forza HJK:n jäsenenä saa luonnollisesti etuja. HJK:n pelien seuraamista varten kaudella 2017 oli muun muassa kausikortti HJK:n kannattajakatsomoon eli Klubipäätyyn (arvoltaan 90 euroa). Jäsenenä pääsee myös Forzan järjestämille vieraismatkoille viisi euroa muita edullisemmin. Pelietuihin kuuluu myös tyylikäs jäsenkortti, josta voi tarkistaa Veikkausliigan pelipäivät ja todistaa kannattajayhdistyksen jäsenyytensä.

 

Pelietujen lisäksi etuja saa myös ravintola Sportbar Töölöstä (Mannerheimintie 98) ja ravintola Sports Academystä.  Sportbar Töölössä Forza HJK:n jäsen saa ruuat listalta 10 prosentin alennuksella, ja tuopin olutta jäsenkorttia näyttämällä saa hintaan neljä euroa, 70 senttiä. Sports Academyssa taas saa muun muassa pääruoista alennusta kahdella eurolla ja kahvin saa eurolla ja 50 sentillä.

 

Uuden Forza HJK:n jäsenen värvääjä sai itselleen Forzan kaulaliinan viime kauden ajan. Normaali kaulaliinan myyntihinta on 15 euroa. Rekrytointipalkkiona kaulaliinan sai otteluiden yhteydessä tai muuten sovitusti.

 

Klubipääty avoin kaikille

 

Klubipääty sijaitsee HJK:n kotikentän, Telia 5G Areenan eteläpäädyssä sijaitsevassa katsomossa. Klubipääty on avoin kaikille HJK:n kannattamisesta kiinnostuneille. Kyseessä ei siis ole kannattajaryhmä vaan kaikille avoin kannattajakatsomo. Klubipäätyyn tuleminen ei edellytä liittymistä mihinkään kannattajaryhmään.

 

Klubipääty sijaitsee keskellä eteläistä katsomonosaa, jossa ovat mukana kaikki Klubin kannattajaryhmät sekä kannattajat. Kotipeleissä on tavoitteena täyttää koko eteläpääty äänekkäistä Klubilaisista.

 

Jyrkkä ei häiriötoiminnalle

 

Klubipäätyyn tulevien on hyvä huomioida ja hyväksyä, että kannatusliput ja kaulahuivit saattavat ajoittain estää näkyvyyttä kentälle. Henkilöt, jotka vastaavat katsomotoiminnasta pyrkivät huomioimaan pelitilanteet ja varmistamaan otteluiden häiriöttömän seuraamisen, varsinkin pelien ratkaisuhetkillä.

 

Klubipäädyn nettisivuilla painotetaan, että HJK:n kannattajat tuomitsevat kaikenlaisten esineiden heittämisen kentälle ja muunlaisen häiriötoiminnan pelien aikana. Sama periaate pätee myös vierasmatkoilla. HJK:n kotipeleissä järjestyksenvalvojat ovat osa HJK:n henkilöstöä, jotka pyrkivät takamaan häiriöttömän ottelutapahtuman. Järjestyksenvalvojan työtä tulee kunnioittaa aivan kuten seuran muunkin henkilöstön työtä.

 

Häiriötoimintaa on tällä kaudella sekä HJK:n että HIFK:n jalkapallokannattajien välillä kuitenkin ollut. Länsiväylä uutisoi elokuun toisena päivänä tänä vuonna siitä, että poliisi epäili HJK:n ja HIFK:n fanien järjestäneen kymmenien ihmisten jalkapallotappelun Kirkkonummen Kiilatien sorakentällä. Tappelussa loukkaantui vakavasti yksi mies. Aiemmin samana päivänä HJK voitti HIFK:n Stadin Derbyssä 2-0.

 

Kannattajilla käytössään myös keskustelufoorumi

 

Jäsenetujen ja fanimatkojen lisäksi HJK:n kannattajille on perustettu myös Juttuklubi. Se on vuodesta 2001 lähtien toiminut keskustelufoorumi, joka on tarkoitettu HJK-kannattajille. Juttuklubissa voi keskustella HJK:n lisäksi myös muista jalkapalloon liittyvistä aiheista, esimerkiksi kesällä 2018 Venäjällä järjestettävistä jalkapallon MM-kisoista.

 

Rivon ja törkeän keskustelun välttämiseksi jokaisella keskustelupalstalla on oma valvojansa.

 

Teksti ja kuva: Pekka Luokkala

Lähteet: Forza HJK, Juttuklubi, Klubipääty, Suomifutis ja Länsiväylä

Vastaa

Tuoreimmat