Asunnottomuus laskee Vantaalla

 

Asunnottomuus Vantaalla on vähentynyt./ Wokandapix

 

Asunnottomuus Vantaalla on laskenut. Vantaalla on palveluita, jotka tarjoavat asunnottomille väliaikaisia asumismuotoja. Yksi tällaisista palveluista on asuinpalveluyksikkö Myrri Myyrmäessä.

Vantaan asunnottomuus laskussa

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen tekemän tilaston mukaan asunnottomia oli Vantaalla vuonna 2015 511. Vuonna 2016 asunnottomia oli 284. Myös muualla pääkaupunkiseudulla asunnottomuus oli laskenut vuoteen 2015 verrattuna.

Asunnoton Vantaalla ohjataan aikuissosiaalityöhön

Jos ihminen on Vantaalla asunnoton, hänet ohjataan Vantaan kaupungin nettisivujen terveys- ja sosiaalipalvelut-osion mukaan aikuissosiaalityöhön asiakkaaksi.

Asiakkaaksi voidaan hakea aikuissosiaalityöntekijän lähetteellä. Seuraavaksi otetaan yhteyttä sosiaalityön neuvontaan tai varataan aika sosiaalityöntekijän vastaanotolle. Asiakkaan lähettämä lähete käsitellään sosiaaliohjauksen asumistiimissä, jossa päätetään mahdollisesta asiakkuuden aloittamisesta.

Vantaalaisille asunnottomille asumispalveluyksikkö Myrri Myyrmäessä

Myyrmäessä vantaalaisille asunnottomille asumispalveluyksikkö Myrri tarjoaa tukiasuntoja. Tukiasuntoihin kuuluvat 12 yksiötä ja kolmen hengen soluasunto.

Myrrissä tuetaan asukkaan päihteettömyyttä ja elämäntaitojen kasvattamista.

Ohjausta ja yhteistä toimintaa

Myrrissä tarjotaan ohjausta muun muassa viranomaisasioinnissa ja asukkaan tukien hakemisessa. Päiväsaikaan Myrrissä henkilökunta on paikalla, ja muina aikoina asukkaiden tukena on sosiaalinen talonmies.

Asuinpalveluyksikkö Myrrissä asukkailla on käytössään yhteinen olohuone, jossa voidaan käyttää tietokonetta, katsoa televisiota ja lukea lehtiä. Toimitiloissa toimivat myös keittiö, sauna ja pesutupa. Tiloissa järjestetään asukkaille lisäksi monipuolista liikuntaa ja ryhmätoimintoja, jotka liittyvät käden ja arjen taitoihin.

Tukeminen jatkuu myös asuinpalveluyksikön jälkeen

Asuinpalveluyksikkö Myrrin nettisivuilla sanotaan, että päihteettömyyttä ja kokonaisvaltaista elämänhallintaa tuetaan myös Myrrissä vietetyn ajan jälkeen. Asukkaille on hankittu itsenäisempään asumiseen tarkoitettuja päihteettömiä jatkoasuntoja ympäri pääkaupunkiseutua.

Asumisen ja päivätoiminnan lisäksi kuntouttavaa työtoimintaa

Myrrissä järjestetään päivätoiminnan lisäksi kuntouttavaa työtoimintaa Vantaan mielenterveyskuntoutujille. Jokaiselle kuntoutujalle työtehtävät räätälöidään henkilökohtaisesti. Asiakas voi halutessaan osallistua pelkkään päivätoimintaan, 1 – 5 päivänä viikossa. Toimitila on auki joka päivä klo 09-14. Myös lounasta saa asuinpalveluyksikössä päivittäin. Halutessaan Myrriin voi ottaa yhteyttä, ja sopia tutumisajan.

Teksti: Pekka Luokkala

Lähteet: http://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/sosiaalinen_tuki_ja_toimeentulo/asumisen_tuki

 

https://www.sininauhakoti.fi/index.php/haluatko-asukkaaksi/vantaa-asumispalveluyksikot/paihteeton-asumispalveluyksikko-myrri-vantaall

http://www.ara.fi/fi-FI/Tietopankki/Tilastot_ja_selvitykset/Asunnottomuus/Asunnottomat_2015(38041)

http://www.ara.fi/fi-FI/Tietopankki/Tilastot_ja_selvitykset/Asunnottomuus/Asunnottomat_2016(42132)

Vastaa

Tuoreimmat