Allas & EtnoSpa – Taiteiden yö, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki

20170824_172750

Kuva: Laineen Kasperi & Palava Kaupunki

Laineen Kasperi & Palava Kaupunki esiintyi 24.8 Taiteiden yössä Etno-Espa festivaalilla. Allas & EtnoSpa tapahtuma päätti tämän vuoden Etno-Espa tapahtumat.

”Etno-Espa on vuosittainen kaupunkifestivaali, joka keskittyy uuteen kotimaiseen kansanmusiikkiin. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä, mitä kaikkea suomalainen ja Suomessa tehtävä kansanmusiikki on tänä päivänä. Tärkeänä tavoitteena on pyristellä irti stereotypioista. Vuodesta 2015 saakka Etno-Espan Taiteiden yötä on juhlittu näyttävästi EtnoSpa – Taiteiden yössä Allas Sea Poolilla.” , kertoo sivusto www.etno-espa.fi.

Syksyinen kylmä tuuli ei lannistanut juhlijoita

Aurinko alkaa laskea. Allas Sea Poolilla on vielä aika vähän porukkaa. Laineen Kasperi & Palava kaupunki saapuu lavalle puolen tunnin kuluttua. Pikkuhiljaa keikan lähestyessä paikalle saapuu enemmän ihmisiä.

21146233_10214004960619363_37622178_o

Kuva: Marianne Kokkonen

-Ekaksi esiintyi Milla Rumi, niin sen jälkeen Hyry (basisti) tuli sanomaan, että sen keikan jälkeen lähti melkein kaikki pois. Sieltä tulikin sitten kaikki uudet tyypit meidän keikalle, Kasperi mainitsee.

Ihmiset odottelevat huurteiset kädessä keikan alkamista. Suomalaiseen tapaan ihmiset ovat jääneet kauas portaille istumaan. Eivät ikään kuin uskalla mennä lähemmäksi.

-Tulkaa lähemmäksi vaan, täällä on lämmin, Laineen Kasperi sanoo keikan alkaessa.

Ensimmäisen biisin alkaessa ihmiset rohkaistuvat lavaa lähemmäksi. Keikalle on saapunut kaiken ikäisiä ihmisiä. Kaksi nuorta naista kertoo saapuneensa keikalle, koska ovat kuulleet kavereiltaan, että tämä on näkemisen arvoinen keikka, ja Laineen Kasperin sanoitukset kiinnostavat.

21146594_10214004960659364_945509194_o

Kuva: Marianne Kokkonen

Hyvä fiilis toisella puolella siltaa

Mikä fiilis bändille jäi keikasta Allas Sea Poolilla?

-Fiilis oli kyllä hyvä. Oltiin viikko sitten esiintymässä Kouvolassa, eikä treenattu sitä keikkaa varten. Ei olla soitettu nyt kovin tiuhaan, ollut vähän harvemmin keikkaa, Kasperi selostaa.

-Siellä koettiin se, että soitettiin ihan hyvin, mutta jotenkin väärällä tavalla. Niin nyt tätä varten ihan treenattiin, otettiin tämä ihan tosissaan!

-”Vissylinjalla” oikeastaan, kitaristi Petro Niiniluoto täydentää.

-Särmänä, Kasperi naurahtaa!

Keikalla ihmiset ovat alkuun hieman kankeita. Pikkuhiljaa kuitenkin ihmiset lämpenevät ja alkavat tanssia Palavan Kaupungin rytmien mukana. Jotkut jopa yltyvät yhteislauluun.

Esiintymispaikkana Helsingissä Allas ei ehkä ole bändille tutuin. Bändi tekee enemmän klubikeikkoja Kallion suunnalla.

-Tehdään enemmän klubikeikkaa, ja kaikkea enemmän diippiä meininkiä. Mutta ei siis, mun mielestä on siistiä, että tähän on tullut tämä paikka, Kasperi pohtii.

-Paikka oli hyvä, ihan mahtavat puitteet, bändin muut jäsenet huudahtavat!

-Sanoo jätkät, jotka kävivät uimassa ja saunassa, Kasperi naurahtaa.

Laineen Kasperi & Palava Kaupunki kutsuu itseään sillantuonpuoleisen bändiksi.

-Täällä puolella olisi, niin kuin ulkomaille lähtisi keikalle, Kasperi naurahtaa.

Haaveissa siintää tauko monien keikkailuvuosien jälkeen

Palavan Kaupungin kanssa Laineen Kasperi on keikkaillut kesän aikana aika vähän. Keikkoja on ollut muun muassa Lappeenrannassa Itä Räpäyttää -festivaaleilla, Kouvolassa useampaan otteeseen ja Ilosaarirockissa rytmiklubilla. Keväällä bändi oli soittamassa myös tukikeikalla Rautatientorilla sijainneessa turvapaikanhakijoiden leirissä.

Tulevaisuuden suunnitelmat Laineen Kasperilla on selkeänä mielessä.

-Meikäläisen pitäisi uusi levy tehdä tänä vuonna, että sen deadline oli siinä vuodenvaihteessa, Kasperi kertoo.

-Mä olen miettinyt itse, vaikka todennäköisesti ei tule näin menemään, että tämä seuraava levy olisi viimeinen Laineen Kasperin levy. Sitten ensi vuonna, jos kaikki menisi näin hyvin, niin olisi tuhti keikkailuvuosi ja sitten pitäisin sellaisen oikeasti tauon. Sellaista kaipaisin nyt itse.

-Toivoisin, että ensi vuosi olisi sellainen iso rutistus, ja sitten voisi vaan olla ja rakentaa jotain mökkiä, jos sellaisen omistaisi, Kasperi naurahtaa.

”Ku hullu oon, ku tänne tullu oon. Oon tullu etsimään onnea, maksamaan tonneja. Haluun mahdottomia, mut onneks meitä on monia.” Laineen Kasperi – Hullunmarssi

21146289_10214004960539361_1416625906_o

Tuoreimmat